Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Taylor Swift – “You All Over Me”

Enkele weken geleden won Taylor Swift de Grammy voor Album of the Year met folklore, een van de twee albums die ze tijdens de lockdown opnam. Voor een groot deel van dat indie-album werkte de Amerikaanse superster voor het eerst samen met Aaron Dessner van The National. Sedert die overwinning is Swift de eerste en enige vrouw die die award drie keer won. Eerder deed ze dat al met het countryalbum Fearless (2008) en het popalbum 1989 (2014).

Binnenkort verschijnt er een nieuwe versie van Fearless en die zal Fearless (Taylor’s Version) heten. Het gaat al langer niet goed tussen Taylor Swift en haar oude recordlabel. Nu wilt de muzikante al haar oude muziek opnieuw opnemen en uitbrengen, zodat zij de eigenares is van haar eigen werk. Eerder kregen we al “Love Story (Taylor’s Version)” te horen en die klinkt exact hetzelfde als de versie uit 2008, behalve dan dat het nu beter gemixt is en Swifts stem ouder klinkt.

Naast twintig heropgenomen liedjes zal Fearless (Taylor’s Version) ook zes nieuwe nummers bevatten. Nou ja, nieuw… De liedjes worden bestempeld als ‘from The Vault’, wat zo veel wilt zeggen als: nummers die geschreven zijn tijdens de opnames van Fearless, maar toen niet op het album verschenen. Helemaal nieuw is “You All Over Me” dus niet, maar Taylor Swift nam het liedje nu opnieuw onder handen met Aaron Dessner (waarmee ze folklore en evermore maakte) en Maren Morris verzorgt de backing vocals.

Taylor Swift zingt al eens over de liefde en zo ook op “You All Over Me”. De relatie mag dan wel gedaan zijn, Swift denkt nog vaak terug aan haar ex-geliefde. Het rustige liedje is niet al te verrassend en sluit (zoals verwacht) mooi aan bij haar oude muziek. Helemaal aan het begin, vooraleer de eerste gitaar aangeslagen wordt en de mondharmonica aangeblazen, hoor je duidelijk wat geluidjes die doen denken aan folklore en evermore.  Op het nieuwe oude liedje van Taylor Swift doet de muzikante ons denken aan zowel haar oude als nieuwe muziek, waardoor “You All Over Me” wellicht zowel oude als nieuwe fans zal weten te overtuigen.

Fearless (Taylor’s Version) verschijnt op 9 april.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

783 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Big Red Machine – How Long Do You Think It’s Gonna Last? (★★★½): Mooi, maar soms iets te veel van het goede

Big Red Machine, het zijproject van Aaron Dessner en Justin Vernon, is terug met een nieuw album. Dessner kreeg oorspronkelijk vooral een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Red Machine - “Renegade” (feat. Taylor Swift)

Het zijn bijzonder vruchtbare dagen voor de fans van Big Red Machine, want de supergroep lost vandaag al zijn derde(!) single deze…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (5 april - 11 april)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.