Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF – “DRIEDUBBELDIK”

De voorbije jaren gingen de STIKSTOF-leden afzonderlijk hun horizon verbreden, en dat bleek geen onverstandige beslissing. Ondanks het eigen succes blijven Astrofisiks, Jazz en Zwangere Guy trouw aan hun gezamenlijke kind waarbij we de ontwikkeling toch ook heel graag nauwgezet in de gaten houden. Het laatste dat we van hun spruit te zien krijgen, was het bijzonder ontwapende Overlast dat dateert van 2018 en een veel te ver verleden lijkt. De baanbrekende beats en grensverleggende teksten maakten een begrip van de plaat in de Brusselse en bij uitbreiding in de Vlaamse hiphopscene. Alsof de pandemie nog niet voor genoeg verveling en monotoonheid zorgde, bleef nieuw materiaal uit… tot begin 2021. Woede zat duidelijk opgekropt bij de heren, we konden op “AMBRAS” niet ontkomen aan ZG en Jazz die ons al hun bars recht in het gezicht spuwden. Producer Astro liet het ook niet na om het geheel met rauwe, harde tussenkomsten te laten ontsporen. Amper zijn we bekomen of de Brusselaars verrassen ons met “DRIEDUBBELDIK”, een titel die ons ook waarschijnlijk niet op onze lauweren zal laten rusten.

Wordt deze van hetzelfde kaliber als ‘Fuck uw rolmodel. Uw moeder neuk ik morgen wel.’? In geen geval, de rem wordt stevig ingedrukt, maar met een laidback vibe is ook zeker niets mis mee. Tekstueel zijn de mannen minder hard, maar wel zoals steeds doodeerlijk. Met bars als ‘Ga door het vuur voor al uw naasten of uw vrienden die er naast slaan’ en ‘Doe alles op uw tempo, doe uw zin, zorg da ge het waarmaakt’ voelt het refrein zowaar als een vaderlijke raad aan en hierdoor sluiten we het nummer driedubbeldik in onze armen. Aan de wervelwind ambras valt niet te tippen, maar desondanks is het weer een interessante voorbode voor het derde album, Stikstof 4.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Festivalnieuws

Onder andere STIKSTOF en Fatoumata Diawara bij eerste namen Couleur Café 2024!

De zon mag dan wel verscholen zitten achter een dik wolkenveld, maar dankzij Couleur Café krijgen we het toch lekker warm. Het…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2023 (Festivaldag 6): Zwarte T-shirts en zoete groene wolken

Op woensdag breken we de week traditioneel in twee, maar ook Lokerse Feesten zit nu al over de helft. Op de zesde…
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2023 (Festivaldag 1): Hard en hart

In de buik van de festivalzomer vindt naar goeie gewoonte Rock Herk plaats in Herk-de-Stad. Het tweedaagse festival mocht ook dit jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.