Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Scorpion Kings & TRESOR – “Folasade”

© Aart Verrips

Enkele kleppers van formaat uit Zuid-Afrika bundelden hun krachten om deze explosieve single de wijde wereld in te sturen. Het gaat onder andere om Kabza De Small, ook wel ‘the king of Amapiano’ genoemd. Amapiano is een razend populair genre in Zuid-Afrika dat het beste van house, jazz and lounge combineert. Samen met DJ Maphorisa vormt hij het duo Scorpion Kings. TRESOR wordt dan weer gekroond tot de afropopkoning, en terecht. Hij won de award voor beste album van het jaar al driemaal op de South African Music Awards. Een bijna acht minuten durende samenwerking van dit trio kan dan ook niet anders dan vuurwerk geven.

Folasade is de naam van de vrouw die de drie heren bezingen, maar ze nemen allerminst hun toevlucht tot een ongeïnspireerde, kleffe serenade. Het drietal wil de uitbundige sfeer van het nachtleven van de jaren zeventig en tachtig in steden als Kinshasa en Lagos recreëren en daarbovenop ook nog eens de schoonheid van de Afrikaanse vrouw in de schijnwerper zetten. De levenslustige vibe van “Folasade” is zo aanstekelijk dat alle negativiteit verdwijnt als sneeuw voor de zon. Hoewel het hier duidelijk om een goed uitgekiend hitje gaat, klinkt het alsof het moeiteloos bijeengespeeld werd tijdens een toffe jamsessie. Samen met “Funu”, dat al eerder uitkwam, vormt “Folasade” de aanloop naar Rumble in the Jungle, een album waarop Scorpion Kings en TRESOR het beste van zichzelf zullen geven. Als we op deze twee singles mogen vertrouwen, zal de energie van het complete album ons al helemaal omverblazen.

Kabza De Small: Facebook / Instagram

DJ Maphorisa: Facebook / Instagram

TRESOR: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TRESOR - "Zwakala"

Vandaag brengt TRESOR de tweede single van zijn aankomende album MOTION uit. Op die nieuwe plaat is het nog even wachten tot…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.