Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Luminous Kid – “Mountain Crystals” (feat. Phoebe Bridgers)

Tijdens een zes maanden durende reis door Zuid-Amerika kocht de Zweedse fotograaf Olof Grind een gitaar en begon hij liedjes te schrijven. Over hoe het is om je als queer te identificeren in een heteronormatieve samenleving, maar ook over liefde en breakups, vluchtige ontmoetingen en sterke vriendschappen. Na lang schrijven dook hij samen met producer Linus Hasselberg een huisje in aan de Zweedse kust waar ze een studio opzetten. Niet veel later was Luminous Kid geboren en inmiddels krijgen we met “Mountain Crystals” alweer het vierde nummer van de singer-songwriter.

Het gitaargetokkel klinkt warm en helder, waardoor meteen een beeld geschetst wordt bij het nummer. De narratieve zangstijl van Luminous Kid geeft het geheel een intieme sfeer en ook de subtiliteit in alle andere elementen van de song dragen daaraan bij. Zachte klapjes en quasi gedempte blazers geven “Mountain Crystals” een extra dimensie. Na ruim drie minuten geeft de Zweed het woord aan Phoebe Bridgers die een spoken word performance toevoegt aan het liedje. De twee zijn geen onbekenden voor elkaar, Grind maakte namelijk de foto die prijkt op de albumhoes van Punisher. Hij werd daarna ook uitgenodigd voor een feestje bij Conor Oberst, waarmee Bridgers de band Better Oblivion Community Center oprichtte. Na die avond schreef hij het nummer “Mountain Crystals”. Dat de cirkel dus rond is met enkele woorden van de zangeres op de track lijkt ons een evidentie.

De debuutplaat van Luminous Kid, at the end of the dream, verschijnt op 23 april.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Ada Lea - one hand on the steering wheel the other sewing a garden (★★★★): Bitterzoete herfstwandeling

In 2019 maakte de wereld voor het eerst kennis met de Canadese lo-fi folkrockartieste Alexandra Levy. Onder het pseudoniem Ada Lea bracht…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MUNA - "Silk Chiffon" (feat. Phoebe Bridgers)

Of Phoebe Bridgers ooit ook aan slapen toekomt, blijft een raadsel. Na de release van haar meesterlijk album Punisher, leek het tot…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alexa Rose - "Clearwater Park"

Aangrijpende verhaallijnen en zachte vocalen zijn het handelsmerk van de Amerikaanse Alexa Rose. In haar onmiddellijke omgeving was niemand echt bezig met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.