Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Luminous Kid – “Mountain Crystals” (feat. Phoebe Bridgers)

Tijdens een zes maanden durende reis door Zuid-Amerika kocht de Zweedse fotograaf Olof Grind een gitaar en begon hij liedjes te schrijven. Over hoe het is om je als queer te identificeren in een heteronormatieve samenleving, maar ook over liefde en breakups, vluchtige ontmoetingen en sterke vriendschappen. Na lang schrijven dook hij samen met producer Linus Hasselberg een huisje in aan de Zweedse kust waar ze een studio opzetten. Niet veel later was Luminous Kid geboren en inmiddels krijgen we met “Mountain Crystals” alweer het vierde nummer van de singer-songwriter.

Het gitaargetokkel klinkt warm en helder, waardoor meteen een beeld geschetst wordt bij het nummer. De narratieve zangstijl van Luminous Kid geeft het geheel een intieme sfeer en ook de subtiliteit in alle andere elementen van de song dragen daaraan bij. Zachte klapjes en quasi gedempte blazers geven “Mountain Crystals” een extra dimensie. Na ruim drie minuten geeft de Zweed het woord aan Phoebe Bridgers die een spoken word performance toevoegt aan het liedje. De twee zijn geen onbekenden voor elkaar, Grind maakte namelijk de foto die prijkt op de albumhoes van Punisher. Hij werd daarna ook uitgenodigd voor een feestje bij Conor Oberst, waarmee Bridgers de band Better Oblivion Community Center oprichtte. Na die avond schreef hij het nummer “Mountain Crystals”. Dat de cirkel dus rond is met enkele woorden van de zangeres op de track lijkt ons een evidentie.

De debuutplaat van Luminous Kid, at the end of the dream, verschijnt op 23 april.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Muzieknieuwtjes

Paul McCartney herwerkt McCartney III samen met o.a. Beck, Josh Homme, Damon Albarn en Phoebe Bridgers

Er circuleerden sinds woensdagavond heel wat mysterieuze filmpjes op de sociale media van enkele bekende artiesten. St. Vincent, Queens of the Stone…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Julien Baker - Little Oblivions (★★★★): Een ontastbare kracht

Na Phoebe Bridgers met haar sublieme Punisher in 2020, is het dit jaar aan boygeniusbandgenoot Julien Baker om zich ook solo ijzersterk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julien Baker - "Favor" (feat. Phoebe Bridgers en Lucy Dacus)

Later deze maand verschijnt Little Oblivions, het inmiddels derde album van Julien Baker. Met “Hardline” en “Faith Healer” kregen we al een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.