Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Luminous Kid – “Mountain Crystals” (feat. Phoebe Bridgers)

Tijdens een zes maanden durende reis door Zuid-Amerika kocht de Zweedse fotograaf Olof Grind een gitaar en begon hij liedjes te schrijven. Over hoe het is om je als queer te identificeren in een heteronormatieve samenleving, maar ook over liefde en breakups, vluchtige ontmoetingen en sterke vriendschappen. Na lang schrijven dook hij samen met producer Linus Hasselberg een huisje in aan de Zweedse kust waar ze een studio opzetten. Niet veel later was Luminous Kid geboren en inmiddels krijgen we met “Mountain Crystals” alweer het vierde nummer van de singer-songwriter.

Het gitaargetokkel klinkt warm en helder, waardoor meteen een beeld geschetst wordt bij het nummer. De narratieve zangstijl van Luminous Kid geeft het geheel een intieme sfeer en ook de subtiliteit in alle andere elementen van de song dragen daaraan bij. Zachte klapjes en quasi gedempte blazers geven “Mountain Crystals” een extra dimensie. Na ruim drie minuten geeft de Zweed het woord aan Phoebe Bridgers die een spoken word performance toevoegt aan het liedje. De twee zijn geen onbekenden voor elkaar, Grind maakte namelijk de foto die prijkt op de albumhoes van Punisher. Hij werd daarna ook uitgenodigd voor een feestje bij Conor Oberst, waarmee Bridgers de band Better Oblivion Community Center oprichtte. Na die avond schreef hij het nummer “Mountain Crystals”. Dat de cirkel dus rond is met enkele woorden van de zangeres op de track lijkt ons een evidentie.

De debuutplaat van Luminous Kid, at the end of the dream, verschijnt op 23 april.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Phoebe Bridgers @ AFAS Live: Met een lach en een traan

Terwijl de meesten van ons nu aan het genieten zijn van een rustige zomer met weinig verplichtingen, zit Phoebe Bridgers met een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julien Baker - "Guthrie"

We zijn nog maar nauwelijks bekomen van het fantastische optreden van Phoebe Bridgers op Rock Werchter of daar is Julien Baker al…
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 3): De laatste dag gedomineerd door vrouwen

De laatste dag van Down The Rabbit Hole was aangebroken. Niet iedereen was even fit meer, maar dat mag de pret niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.