Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Baby Strange – “I Want to Believe”

Foto: Daniel Blake

Baby Strange draait al een tijdje zijn rondes in de rockwereld, maar het drietal uit Glasgow heeft voorlopig nooit echt de volgende stap kunnen zetten. Hun debuutplaat Want It Need It werd in 2016 uitgebracht, maar hun status als de volgende grote rockband konden ze ermee nog niet bevestigen. Bijna alle kleinere clubs in de UK hebben ze ondertussen naar de flarden gespeeld en dus richt Baby Strange zijn pijlen op de iets grotere zalen. Met een resem vlijmscherpe nummers haalden ze de afgelopen maanden alvast het juiste buskruit naar boven om dat ook effectief te kunnen bereiken. “I Want to Believe” is de volgende zet van het Schotse trio en ook hierop schieten ze met scherp.

Het lijkt wel alsof Baby Strange een tweede adem heeft gevonden, want met hun nieuwe nummers komen ze nog venijniger en strakker voor de dag. “I Want to Believe” vormt daar geen uitzondering op, integendeel. Baby Strange laat nog maar eens zien tot wat zij muzikaal in staat zijn en draaiden hiervoor de volumeknop helemaal open. Tijdens het refrein pakken ze het deze keer wel iets melodieuzer aan, maar dat maakt “I Want to Believe” net ook zo’n sterke oorwurm. Naar het einde toe neemt de intensiteit nog meer toe en ontaardt het nummer uiteindelijk in een fameuze climax. Wij geloven na “I Want to Believe” nog meer in Baby Strange!

Op vrijdag 30 april verschijnt hun nieuwe ep Land of Nothing.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1319 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Features

De vijf van "Den Beir" - 77

Een nieuwe week, een nieuwe round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Toch zijn deze absoluut de moeite…
Features

De vijf van "Den Beir" - 69

Een nieuwe week, een nieuwe round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Toch zijn deze absoluut de moeite…
Filmpje van de weekNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Filmpje van de week 15 - 21 juni

Iedereen had deze week precies het slimme idee om vlak voor de zomer een videoclip uit te brengen. Helaas is dit niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.