Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Los Retros – “It’s Got to Be You”

Foto: Lupe Soto

Al sinds zijn achtste is Mauri Tapia – alias Los Retros – bevlogen door muziek. Die ervaring sijpelt continu door in het werk van de 20-jarige Mexicaans-Amerikaanse artiest. Elk instrument dat in zijn platen te horen is, bespeelt hij namelijk zelf. Daarmee is hij de ultieme solomuzikant. Sinds zijn debuutsingle “Someone to Spend Time With” demonstreert hij zijn kunnen met tal van groovy en funky nummers, die toch altijd een serene en rustgevende gloed hebben. Hoewel hij soms het psychedelische durft op te zoeken is de retrobassline nooit ver weg. Los Retros slaagt er keer op keer in een vreemde balans te vinden tussen diepgaande teksten en onbevangen melodieën.

Dat is ook het geval in zijn nieuwste single “It’s Got to Be You”. Met een meeslepende bass, een melodramatische vintage synthesizer en veel stijl neemt Los Retros je op sleeptouw naar een hagelwit strand met wuivende palmbomen. Hoewel de tekst – over ware liefde – soms botst met het ongedwongen karakter van de muziek, is zijn klankkleur een uitstekende aanvulling op de vredige melodie. Wat ons betreft is “It’s Got to Be You” het perfecte deuntje om de komende weken door het warme weer te fladderen of om wegdromend de dagelijkse sleur te vergeten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kele – “The Heart of the Wave”

Het grote publiek kent hem als de frontman van Bloc Party, maar als soloartiest heeft Kele Okereke ook al wat platen op…
FeaturesInterviews

Interview Tristan: 'Mijn nummers zijn misschien moeilijk te volgen; dat maakt Tristan ook gewoon Tristan'

Na een jeugd vol muziek en dans startte de Gentse Isolde Van den Bulcke haar traject als jazz-zangeres aan het conservatorium van…
LiveRecensies

Pavlove @ Kunstencentrum Vooruit: Een zoete inval

Iets meer dan een week na het uitbrengen van hun tweede EP Savages komt Pavlove aandonderen met het daarmee gepaarde concert in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.