Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Bilderbuch – “Nahuel Huapi” & “Daydrinking”

Bilderbuch is terug en neemt ons met hun nieuwe nummers opnieuw mee in een nieuw universum. Het Oostenrijkse kwartet mag zich al jaren meer dan terecht een van de spannendste Duitstalige bands noemen en groeide met hun vorige plaat Vernissage My Heart uit tot een arenavullende act. Stilaan groeit ook elders de interesse in de kleurrijke wereld van Bilderbuch of zoals de heren het zelf zeggen: ‘bilderbuch breaking grenzen’. Na een afwezigheid van een kleine twee jaar opent de band vandaag de deur naar een nieuw tijdperk met de nummers “Nahuel Huapi” en “Daydrinking”.

Bilderbuch slaat nog maar eens nieuwe wegen in en vond inspiratie in onder meer Argentinië. Leadsingle “Nahuel Huapi” refereert namelijk naar het gelijknamige en zeer idyllische meer in het noorden van het Zuid-Amerikaanse land. Net zoals bij alle andere nummers van het Oostenrijkse gezelschap duurt het even voor de schoonheid tot de luisteraar doordringt. De verschillende lagen en de zomerse gitaarklanken geven “Nahuel Huapi” een luchtig en rustgevend gevoel. Nieuw is dat Bilderbuch het Duits grotendeels inruilt voor het Engels en zo hun internationale ambities nog maar eens onderstreept.

“Daydrinking” is het passende b-kantje van “Nahuel Huapi”, maar kwalitatief moet het nummer zeker niet onderdoen. Surfend op dezelfde ontspannen golf trekt Bilderbuch zijn baantjes waarin stijlvol gespeeld wordt met allerlei lagen en sferen. Het zwaartepunt ligt ook hier versterkt op het Engels, maar ook Duitse flarden banen hier en daar hun weg in ons gehoorkanaal.

Bilderbuch komt op hun nieuwe singles iets kalmer en minder energiek voor de dag, maar dat maakt de groep gelukkig niet minder intrigerend. Een zevende album zou ook al onderweg zijn, maar op meer nieuws is het nog even wachten.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1319 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bilderbuch - "Kitsch"

Bilderbuch is momenteel het succesvolste Oostenrijkse muzikale exportproduct en dat niet onterecht. Ontstaan is de groep in het kleine dorpje Kremsmünster en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bilderbuch - "Mr. Refrigerator"

Wie Duitstalig zegt, denkt meestal aan Rammstein. Maar ook Bilderbuch zou wel eens in de rest van de wereld in de smaak…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.