Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bilderbuch – “Mr. Refrigerator”

Wie Duitstalig zegt, denkt meestal aan Rammstein. Maar ook Bilderbuch zou wel eens in de rest van de wereld in de smaak kunnen vallen. De groep uit een klein stadje in Oostenrijk is al enkele jaren een populaire band in de alternatievere muziek in Duitsland, Oostenrijk en Switzerland, maar ook onze aandacht hebben ze getrokken. Bilderbuch bracht dit jaar hun zevende plaat Vernissage My Heart, waarmee ze zich definitief in de hoogste regionen van de festivals in het Duitstalige gebied vestigden. De band rond frontman Maurice Ernst zoekt ook steeds weer de vernieuwing op, zowel muzikaal als visueel. Bilderbuch is dan ook een totaalplaatje dat we maar al te graag een platform willen bieden in België.

Bilderbuch valt moeilijk met een andere band te vergelijken en dat danken ze vooral aan hun eigenwijze sound. Het spelen met klanken, melodieën en woorden behoort tot hun specialiteiten en dat komt op hun nieuwe single “Mr. Refrigerator” goed naar voor. Een stuk van het refrein is dan wel in het Engels, maar de rest van het nummer horen we Maurice Ernst zoals gewoonlijk zijn beste Duits met Oostenrijks accent naar boven halen. Muzikaal is “Mr. Refrigerator” een nummer van de bovenste plank en dat heeft ook te maken met het puike gitaarwerk van Michael Krammer. Er zijn momenteel weinig bands in Europa die zo slim en geniaal om de hoek weten te komen als Bilderbuch en daarom hopen we dat de taalgrens hen niet tegenhoudt om ook in de rest van Europa voor furore te komen zorgen.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1326 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Bilderbuch - "Nahuel Huapi" & "Daydrinking"

Bilderbuch is terug en neemt ons met hun nieuwe nummers opnieuw mee in een nieuw universum. Het Oostenrijkse kwartet mag zich al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bilderbuch - "Kitsch"

Bilderbuch is momenteel het succesvolste Oostenrijkse muzikale exportproduct en dat niet onterecht. Ontstaan is de groep in het kleine dorpje Kremsmünster en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.