Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bilderbuch – “Kitsch”

Bilderbuch is momenteel het succesvolste Oostenrijkse muzikale exportproduct en dat niet onterecht. Ontstaan is de groep in het kleine dorpje Kremsmünster en dat een kleine vijftien jaar geleden. De afgelopen jaren kenden ze steeds meer succes in de Duitstalige landen en vullen ze er ondertussen zalen zo groot als Vorst Nationaal. Hun eigenwijze indierock maakte hen al snel tot de poulains in de hipsterscene en dit jaar verscheen nog Vernissage My Heart, hun zoveelste prachtwerk. Een opvolger is al in de maak, maar het is nog niet zeker of het gloednieuwe “Kitsch” daar ook op te vinden zal zijn.

Muziek van Bilderbuch heeft steeds weer iets absurds en geks, een omschrijving die we ook voor “Kitsch” het beste kunnen hanteren. Valse gitaren, verrassende melodieën en gekke teksten fascineren ons vanaf de eerste tot en met de laatste noot. De manier hoe Maurice Ernst de nummers brengt, is uitermate uniek te noemen en straalt een bepaald je m’en-foutisme uit. Veel gebeurt er niet in het nummer en toch ontdek je steeds weer nieuwe dingen op tijdens nieuwe luisterbeurten van “Kitsch”. Er zijn nog maar weinig bands die zo een doordacht gek concept hebben als Bilderbuch en daarom hopen we dat ze ook buiten de Duitse taalgrens binnenkort op handen worden gedragen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1326 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Bilderbuch - "Nahuel Huapi" & "Daydrinking"

Bilderbuch is terug en neemt ons met hun nieuwe nummers opnieuw mee in een nieuw universum. Het Oostenrijkse kwartet mag zich al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bilderbuch - "Mr. Refrigerator"

Wie Duitstalig zegt, denkt meestal aan Rammstein. Maar ook Bilderbuch zou wel eens in de rest van de wereld in de smaak…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kenji Minogue - "Oekomta Mekaniken"

Slijkerige slaapzakrupsen die zich ontpoppen tot motorhelmvlinders. Het lijkt een geüpdate versie van het sprookje van het lelijke eendje, maar niets is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.