Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bone Cutter – “My Dead Wife Is A Cat (Meow)”

Elk einde is een nieuw begin. Uit de assen van mathcoreband Heavy Heavy Low uit San Jose is er een nieuwe band Bone Cutter ontstaan. En zoek achter deze band niet veel ernst, want over hun muziek zeggen ze als volgt: ‘Een blinkend mes van punkrock-furie dat flikkeringen van grind, pop en metal weerkaatst.’ Een omschrijving die kan tellen en waarmee je alle kanten op kan. Ook de titel van het nummer kan je moeilijk ernstig noemen, maar als dat de bedoeling is, dan is het een geslaagde opzet.

“My Dead Wife Is A Cat (Meow)” begint erg furieus en chaotisch met riffs die zo uit een oude plaat van Dillinger Escape Plan zouden kunnen komen. Daarna gaat het tempo naar beneden en dan wordt het iets statischer waardoor je even op adem kan komen. Vervolgens klinkt er een poppy punkdeuntje dat de sfeer even volledig omgooit. En je wordt constant heen en weer gesmeten tussen verschillende muziekstijlen waarvan je dacht dat dat onmogelijk was op twee minuten. Bone Cutter doet het dus wel en er zijn momenten waarop de ommezwaai erg geslaagd is, maar er zijn ook bochten waar ze met twee wielen in de gracht zitten.

Op 23 april komt er een ep aan van deze heren. Het is muziek waar je met een open vizier naar moet luisteren. Af en toe snoeihard, maar soms ook erg hitgevoelig. Door de humor die ze in de clip en de tekst leggen, weet je niet of het de heren menens is of niet. We hebben er in ieder geval hartelijk mee moeten lachen en dat mag ook wel eens in deze donkere tijden. Oh ja, extra grappig is de naam van de zanger: Robbert Smith.

Facebook / Bandcamp

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bone Cutter - "How To Force Feed Your Children & Friends All Of Your Failed Ideas In 10 Decayed Steps"

Vanuit San José heten we Bone Cutter hartelijk welkom in het wereldje van de snedige gitaren, harde drums en geflipte vocalen.  Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.