Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bertolf – “Back to the Garden”

De Nederlandse singer-songwriter Bertolf Lentink tourde met Her Majesty (een all-starcoverband) door Nederland, totdat de corona-epidemie daar een eind aan maakte. Hij bleef niet bij de pakken neer zitten, want dat maakte de weg vrij om aan een nieuw album te werken. Achter zijn huis heeft Bertolf een klein tuinhuisje waar hij zich in terugtrok om te werken aan zijn zesde album, Happy in Hindsight, dat binnenkort verschijnt.

Bertolf heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een van de interessantste songwriters van Nederland. Op Bertolf en First and Then hoor je zijn liefde voor de muziek van The Beatles van eind jaren zestig en over zijn laatste album Big Shadows of Small Things is duidelijk een sausje Americana gegoten. Op “Don’t Look Up, Don’t Look Down”, de eerste single van Happy in Hindsight, hoor je nog de banjo en de mandoline, maar op nieuwe single “Back to the Garden” zijn die afwezig.

“Back to the Garden” begint met een piano die ons het nummer inzuigt en je weet al snel dat je een op en top Bertolfnummer voorgeschoteld krijgt. Sterk beïnvloed door McCartney en The Beach Boys. Het nieuwe album belooft meer pop, meer upbeat, meer refreintjes, minder melancholie en iets meer vrolijkheid. Dat kunnen we in deze coronatijden zeker gebruiken.

Twitter / Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goldband - "De langste nacht"

In 2019 maakten we voor het eerst kennis met Goldband. De Nederlandse muzikanten plezierden ons sindsdien al met oorwurmen zoals “Witte Was“,…
AlbumsRecensies

dodie – Build a Problem (★★½): Gebrek aan lef resulteert in een mengelmoesje

Na haar ep Human uit 2019 brengt dodie vandaag haar eerste echte album uit: Build a Problem. Met een ruim halfuur aan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ryan Adams – "Do Not Disturb"

De Amerikaanse muzikant en dichter Ryan Adams heeft met Do Not Disturb een nieuw liedje uitgebracht. Ryan Adams draait al een tijdje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.