Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps – “NERVOUS” (feat. Simon Neil)

© Giles Smith

Als je als metalcoreband mee wil zijn in 2021, moet je features aan je album toevoegen. Concreter is het blijkbaar ook verplicht om Simon Neil even zijn zeg te laten doen. Een maand nadat we de frontman van Biffy Clyro al hoorden op de nieuwe plaat van Architects, maakt de Schot ook zijn opwachting in de nieuwste single van While She Sleeps. Of dat een voorbode is voor toekomstig werk van Biffy Clyro of een nakende aankondiging van een tour met de drie bands, is voorlopig koffiedik kijken. Dat we blij zijn dat Neil nog stemgeluid over heeft na zijn passage op Architects’ plaat, is alvast het bevestigde goede nieuwsje van de dag.

“NERVOUS” is, ondanks dat het de stilste en meest oorvriendelijke passage op SLEEPS SOCIETY is, toch ook veeleer een While She Sleeps-song geworden. Sinds Lawrence Taylor problemen kreeg met zijn stem, hoorden we steeds vaker gezongen, meeschreeuwbare stukken tekst in de songs sluipen. “NERVOUS” is een aaneenschakeling van dat soort licht verteerbare metalcore, minimalistische pre-refreinen en Simon Neil die zo nu en dan tussenkomt. De climax is er een die net zo goed op een Biffy Clyro-plaat zou kunnen voorkomen, maar desondanks vinden we deze single toch net iets te braaf om ons te overtuigen.

SLEEPS SOCIETY wordt op 16 april de wereld ingestuurd.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

While She Sleeps - SLEEPS SOCIETY (★★★½): Freemium metalen

Het is inmiddels twee jaar geleden dat While She Sleeps nog over het Kanaal kwam met nieuw werk, en dan weet je…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "YOU ARE ALL YOU NEED"

While She Sleeps slaakte vorig jaar in oktober een noodkreet. De band uit Sheffield klaagde, zoals veel Britse bands, het corona antibeleid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.