Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Inhaler – “When it Breaks”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het leek een eeuwigheid te duren – het geduld van de fans werd op proef gesteld – maar eindelijk is het dan zover. De Ierse rockers van Inhaler zijn terug met langverwacht nieuw materiaal. De uitgave van het succesvolle “My Honest Face” ging gepaard met het lanceren van hun populariteit. Sindsdien wist het viertal wereldwijd talloze podia te veroveren, waardoor ook spoedig het enthousiasme en verlangen naar meer steeg. Met het kersverse “When it Breaks” wordt dit verlangen ten volle ingelost. Inhaler heeft wel eens de gewoonte om onuitgebrachte nummers in hun liveset op te nemen, maar deze single werd nog nooit tentoongesteld. Een uitstekende voorbode van het debuutalbum dat er ongetwijfeld snel zit aan te komen.

“When it Breaks” gaat heerlijk van start. De sublieme baslijnen van Robert Keating trekken in combinatie met een scheurende gitaarriff meteen de aandacht. ‘What’s it gonna take for this storm to break’, mijmert frontman Elijah Hewson en de eerste strofe is een feit. Het pulserende tempo doorheen het nummer komt volledig tot zijn recht wanneer het refrein aanbreekt. Hewson demonstreert vakkundig zijn stembereik en stilzitten wordt een opgave. Ook ditmaal is het dat explosieve karakter van het refrein dat Inhaler zo begeerlijk maakt. Hierdoor is het haast onmogelijk voor verveling om toe te slaan tijdens een luisterbeurt. De jongens doen het opnieuw en de behoefte naar het album wordt enkel groter.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

27 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Saint Nomad - "Stay"

Broers Nikita, Ruslan en Yan Odnoralov hebben een nieuwe single op de wereld losgelaten. Het trio, geboren in Rusland en opgegroeid in…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single HANYA - "Lydia"

Er komt steeds meer muzikaal moois uit de Zuid-Engelse stad Brighton. De stad groeit uit tot een smeltkroes van talent, waarin ook…
AlbumsRecensies

Michael Beach - Dream Violence (★★): Dynamiek gaat verloren in rammelend geheel

Michael Beach is een man van de wereld. De indierocker is oorspronkelijk afkomstig uit Californië, maar ontdekte tijdens zijn studies in Melbourne…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.