Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Framan – “My Weekly Overdose”

Framan, aka Arno Geers

Framan ontpopt zich als nieuw talent van Belgische bodem. Deze eenmansgroep bestaande uit Arno Geers maakt al vele jaren muziek, o.a. in de Waarschootse groep By Far, en heeft de stap genomen om nu ook alleen muziek uit te brengen. Een maand geleden begon hij met zijn singles een voor een vrij te geven, om dan nu te eindigen met de laatste van de reeks: “My Weekly Overdose”.

Net zoals deze titel geen leuke gedachten opwekt, is Framans muziek ook niet ontstaan uit positieve zaken. Hij omschrijft het zelf als: ‘Muziek geboren uit de miserie van het leven. Met mijn songteksten probeer ik een vredevolle plaats te geven aan voorbije gebeurtenissen, om zo een plaats te geven aan alle warrigheid in mijn hoofd.’ Dit hoor je ook aan de muziek. Met zijn lage stem laat hij de single het ene moment zeer zacht klinken, en het ander moment vervult hij die met ruwe pijn die hard binnenkomt. De rustige opbouw van “My Weekly Overdose”, ondersteunt door een gitaar, ontpopt zich geleidelijk aan tot een genre dat aanleunt bij rock. Deze eenvoud zorgt ervoor dat alle aandacht gaat naar de zanglijn. Hoewel Framan nog maar vijf nummers heeft uitgebracht, bewijst hij al van meerdere markten thuis te zijn, er zit namelijk ook een prachtige ballad, “Comfort Me Through the Night“, tussen.

Hoewel het uitbrengen van zijn muziek stressvoller was dan hij had geanticipeerd, was het een bijzonder moment voor Arno. ‘Al een tijd speelde ik de nummers live, maar het moment dat je nummers uitkomen, en binnenkort ook op vinyl, dan voelt het toch allemaal nog echter aan.’ Wij verheugen ons alleszins om te kijken wat hij nog in zijn mars heeft.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ryan Adams – "Do Not Disturb"

De Amerikaanse muzikant en dichter Ryan Adams heeft met Do Not Disturb een nieuw liedje uitgebracht. Ryan Adams draait al een tijdje…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Majé - "Loud & Proud"

Majé, uitgesproken als madjé, is de artiestennaam van Elvira Lawson. De Roeselaarse gebruikt het Togolese woord, dat sierlijk of sierlijkheid begeesterd, als…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Dans Dans: 'We zijn in de eerste plaats een liveband.'

Na een reeks omzwervingen van vijf jaar bij onder andere Flying Horseman, Mark Lanegan Band en Dez Mona vonden zanger-gitarist Bert Dockx,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.