Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Framan – “My Weekly Overdose”

Framan, aka Arno Geers

Framan ontpopt zich als nieuw talent van Belgische bodem. Deze eenmansgroep bestaande uit Arno Geers maakt al vele jaren muziek, o.a. in de Waarschootse groep By Far, en heeft de stap genomen om nu ook alleen muziek uit te brengen. Een maand geleden begon hij met zijn singles een voor een vrij te geven, om dan nu te eindigen met de laatste van de reeks: “My Weekly Overdose”.

Net zoals deze titel geen leuke gedachten opwekt, is Framans muziek ook niet ontstaan uit positieve zaken. Hij omschrijft het zelf als: ‘Muziek geboren uit de miserie van het leven. Met mijn songteksten probeer ik een vredevolle plaats te geven aan voorbije gebeurtenissen, om zo een plaats te geven aan alle warrigheid in mijn hoofd.’ Dit hoor je ook aan de muziek. Met zijn lage stem laat hij de single het ene moment zeer zacht klinken, en het ander moment vervult hij die met ruwe pijn die hard binnenkomt. De rustige opbouw van “My Weekly Overdose”, ondersteunt door een gitaar, ontpopt zich geleidelijk aan tot een genre dat aanleunt bij rock. Deze eenvoud zorgt ervoor dat alle aandacht gaat naar de zanglijn. Hoewel Framan nog maar vijf nummers heeft uitgebracht, bewijst hij al van meerdere markten thuis te zijn, er zit namelijk ook een prachtige ballad, “Comfort Me Through the Night“, tussen.

Hoewel het uitbrengen van zijn muziek stressvoller was dan hij had geanticipeerd, was het een bijzonder moment voor Arno. ‘Al een tijd speelde ik de nummers live, maar het moment dat je nummers uitkomen, en binnenkort ook op vinyl, dan voelt het toch allemaal nog echter aan.’ Wij verheugen ons alleszins om te kijken wat hij nog in zijn mars heeft.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview CHAI: 'NEO-Kawaii als counter-statement tegen de maatschappelijke normen'

CHAI, ons favoriete rooskleurige viertal, is terug met een album dat nog rozer is dan henzelf: na respectievelijk PINK en PUNK schoten…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Badflower - "Family"

De Amerikaanse band Badflower brengt al sinds 2015 diepgaande nummers over slapeloosheid, drugs, pijn en verdriet in een ruige rockstijl. In 2016…
AlbumsRecensies

Abel Ghekiere - Voor het verdwijnt, en daarna (★★★★½): (Z)onder vaderlijke vleugels vliegt hij weg

Al in januari schreven we hoe we verwachtingsvol uitkeken naar de debuutplaat van Abel Ghekiere. Met zijn eerste single pakte de jonge…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.