Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Home Counties – “White Shirt / Clean Shirt”

© Naz Stone

Home Counties lijkt wel een patent te hebben op vlijmscherpe postpunknummers, want ook met hun nieuwe schiet de band weer raak. Amper een dik jaar na hun oprichting staat het vijftal nog steviger in hun schoenen en dat vertrouwen heeft ook een effect op de creatie van nieuwe muziek. In november namen ze zonder hulp van een producer twee nummers op waarvan ze het gekke “Modern Yuppies” begin januari al op de mensheid loslieten. Het tweede nummer “White Shirt / Clean Shirt” lost Home Counties vandaag en kan weer alle verwachtingen inlossen.

Buiten de lijntjes kleuren doen de heren van Home Counties als de beste op “White Shirt / Clean Shirt”. Met een resem onconventionele synthklanken trekken ze meteen de aandacht en krijgen ze zelfs onze dansbeentjes los geschud. De gitaren doen ook hun werk, al is het iets meer op de achtergrond, en voorzien “White Shirt / Clean Shirt” van nog meer intensiteit en kracht. Tekstueel gezien kleurt het nummer wel iets somberder door in te zoomen op de minder ambitieuze en saaie realiteit van een kantoorjob. Het is net die geladen inhoud en die luchtige verpakking die ervoor zorgt dat Home Counties weer een geweldige single aflevert.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1319 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Home Counties - "Modern Yuppies"

Amper een klein jaar geleden werd Home Counties opgericht en toch worden ze her en der al bestempeld als de nieuwe postpunksensatie…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Home Counties - "Dad Bod"

De start van het nieuwe decennium vormde meteen ook de geboorte van de band Home Counties. Het vijftal uit Bristol was al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.