Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingles Rosé (BLACKPINK) – “On The Ground” & “Gone”

Wie nog niet van BLACKPINK heeft gehoord, moet wel van onder tal van stenen kruipen. De grootste Koreaanse girlband ooit mocht niet alleen als ware ro(c)ksterren Coachella veroveren, maar bracht ook een bewegende muziekdocumentaire op Netflix. Hierop doen alle leden en de band als collectief hun ervaringen als wereldsterren uit de doeken. Een van die leden is Rosé, of Roseanne Park, een Nieuw-Zeelands-Koreaanse die met haar stem vele harten weet te verbloemen. Op 31 januari bracht de hele band een groots online concert, THE SHOW, waar Rosé haar solodebuut “Gone” uitbracht.

Waar het label YG Entertainment de fans van BLACKPINK al in 2018 beloofde solonummers van de leden uit te brengen, komt nu pas de tweede meid voort met eigen materiaal. Of het het wachten waard was? Eigenlijk wel. We krijgen van Rosé niet enkel “Gone”, maar ook nog het nieuwe “On The Ground” te horen. De twee singles zijn gebundeld onder het ‘single album’ R, wat je eigenlijk noch een album, noch een ep kan noemen.

Rosé zet zichzelf op “Gone” met haar zachte doch soulvolle stem précair in het licht en zingt over haar verloren liefde. Het ontbreekt haar hier niet aan emotie noch passie, en we zijn blij om te horen dat dit solodebuut wat minder in your face schreeuwerig is als de kenmerkende BLACKPINK-hitjes “How you like that” en “Boombayah“. Eerder als een van de initiële liedjes “Stay”, is “Gone” frêle en oprecht. “On The Ground” daarentegen is weer een typische BLACKPINK-banger. Melodieuze strofes, afgewisseld met een stevige drop, zijn intussen een gekende succesformule. Het contrasteert mooi met het rustige “Gone”, waardoor dit ‘album’ mooi in evenwicht blijft!

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

67 posts

About author
Streep™
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingles Lisa (BLACKPINK) - "LALISA" & "MONEY"

Doorgaans wagen bandleden zich pas aan een solocarrière wanneer hun groep uit elkaar valt. Dat is echter buiten BLACKPINK gerekend, ’s werelds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 박혜진 Park Hye Jin - "Watchu Doin Later"

De Zuid-Koreaans Amerikaanse 박혜진 Park Hye Jin brengt ons “Watchu Doin Later”, de tweede single van haar opkomend debuutalbum Before I Die….
Nieuwe singles

Nieuwe single BTS - "Permission to Dance"

De jongens van BTS staan al langer bekend als het Koreaanse popfenomeen dat alle landgrenzen wist te overbruggen. De zevenkoppige boyband groeide…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.