Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingles Rosé (BLACKPINK) – “On The Ground” & “Gone”

Wie nog niet van BLACKPINK heeft gehoord, moet wel van onder tal van stenen kruipen. De grootste Koreaanse girlband ooit mocht niet alleen als ware ro(c)ksterren Coachella veroveren, maar bracht ook een bewegende muziekdocumentaire op Netflix. Hierop doen alle leden en de band als collectief hun ervaringen als wereldsterren uit de doeken. Een van die leden is Rosé, of Roseanne Park, een Nieuw-Zeelands-Koreaanse die met haar stem vele harten weet te verbloemen. Op 31 januari bracht de hele band een groots online concert, THE SHOW, waar Rosé haar solodebuut “Gone” uitbracht.

Waar het label YG Entertainment de fans van BLACKPINK al in 2018 beloofde solonummers van de leden uit te brengen, komt nu pas de tweede meid voort met eigen materiaal. Of het het wachten waard was? Eigenlijk wel. We krijgen van Rosé niet enkel “Gone”, maar ook nog het nieuwe “On The Ground” te horen. De twee singles zijn gebundeld onder het ‘single album’ R, wat je eigenlijk noch een album, noch een ep kan noemen.

Rosé zet zichzelf op “Gone” met haar zachte doch soulvolle stem précair in het licht en zingt over haar verloren liefde. Het ontbreekt haar hier niet aan emotie noch passie, en we zijn blij om te horen dat dit solodebuut wat minder in your face schreeuwerig is als de kenmerkende BLACKPINK-hitjes “How you like that” en “Boombayah“. Eerder als een van de initiële liedjes “Stay”, is “Gone” frêle en oprecht. “On The Ground” daarentegen is weer een typische BLACKPINK-banger. Melodieuze strofes, afgewisseld met een stevige drop, zijn intussen een gekende succesformule. Het contrasteert mooi met het rustige “Gone”, waardoor dit ‘album’ mooi in evenwicht blijft!

Dit artikel werd geschreven door Baldwin Verhoeven en Anne-Leen Declercq

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

83 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles IVE - "After LIKE" & "My Satisfaction"

De meiden van de Zuid-Koreaanse meidengroep IVE staan nog niet lang als groep op het podium, maar hebben toch reeds hun stempel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BLACKPINK - "Pink Venom"

Zuid-Korea’s populairste vrouwengroep brengt nieuwe muziek uit en dat werd hoog tijd. “Pink Venom” is de eerste nieuwe muziek van BLACKPINK sinds…
AlbumsRecensies

ATEEZ – THE WORLD EP. 1: MOVEMENT (★★★★½): Revolutie op komst

ATEEZ heeft een reputatie van zijn luisteraars omver te blazen en dat gebeurt niet minder met dit album. De achtkoppige Koreaanse groep…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.