Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mooneye – “Bright Lights” (feat. Meskerem Mees)

© CPU- Willem Devriendt

2019 was het jaar dat heel Vlaanderen kennis maakte met Mooneye. De band rond Michiel Libberecht kwam in dat jaar als een van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting uit de bus en had bijgevolg een bijzonder druk tourschema met shows in heel Vlaanderen. Nummers als “Black River” en “This Thing” deden het nog goed op de radio, maar op nieuw materiaal bleef het toch even wachten. Dit jaar had de band iets meer tijd om zich op de eerste Mooneye plaat te focussen en doken ze onder het toeziende oog van Jo Francken en Pieterjan Maertens de studio in. Op het uiteindelijke eindresultaat moeten we ons helaas nog even gedulden, maar met “Bright Lights” krijgen we vandaag toch al eens een voorproever hieruit te horen. Het nummer is een samenwerking met labelgenoot Meskerem Mees, die met haar debuutsingle “Joe” uitgroeide tot de revelatie van 2020!

Twee jaar na zijn laatste release komt Mooneye met “Bright Lights” langs de grote poort terug binnen gewandeld. Vanaf de eerste noten verspreidt de band een warm en melancholisch gevoel waarin we ons, zeker in deze sombere tijden, graag nestelen. Er zit ook een bepaalde gedrevenheid en dynamiek tussen de bandleden in “Bright Lights” die door de knappe productie ook echt naar voren komt getreden. Maar het allermooiste aan “Bright Lights” is zonder enige twijfel de magische samenzang tussen Michiel Libberecht en Meskerem Mees. De twee stemkleuren harmoniëren op wonderlijke wijze met elkaar zodat het een echte streling voor het oor is om naar te luisteren. De ster van Mooneye en Meskerem Mees flikkert dankzij “Bright Lights” nog iets feller aan de sterrenhemel.

Volgend jaar kan je Mooneye onder meer aan het werk zien in Het Depot in Leuven (17/02) en de Cactus in Brugge (12/03). Meskerem Mees trekt in het voorjaar op een uitgebreide clubtour door Vlaanderen.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1572 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Nothing But Thieves, King Hannah, De Staat en 27 anderen!

Nu de festivalzomer officieel van start is gegaan, grijpt ook Pukkelpop zijn kans om de affiche te vervolledigen. Dat gebeurt vandaag met…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 3): En we leefden nog lang en gelukkig...

De tijd vliegt als je plezier hebt en zo was het opeens al de laatste dag van Best Kept Secret 2022. Zowel…
InstagramLiveRecensies

Moen Feest 2022 (Dag 3): Sitdowns langs het kanaal

Het Moen feest leverde vrijdag een fijne kennismaking op en die lijn trokken we op de Golden Saturday gewoon door. In Moen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.