Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Mooneye – “Bright Lights” (feat. Meskerem Mees)

© CPU- Willem Devriendt

2019 was het jaar dat heel Vlaanderen kennis maakte met Mooneye. De band rond Michiel Libberecht kwam in dat jaar als een van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting uit de bus en had bijgevolg een bijzonder druk tourschema met shows in heel Vlaanderen. Nummers als “Black River” en “This Thing” deden het nog goed op de radio, maar op nieuw materiaal bleef het toch even wachten. Dit jaar had de band iets meer tijd om zich op de eerste Mooneye plaat te focussen en doken ze onder het toeziende oog van Jo Francken en Pieterjan Maertens de studio in. Op het uiteindelijke eindresultaat moeten we ons helaas nog even gedulden, maar met “Bright Lights” krijgen we vandaag toch al eens een voorproever hieruit te horen. Het nummer is een samenwerking met labelgenoot Meskerem Mees, die met haar debuutsingle “Joe” uitgroeide tot de revelatie van 2020!

Twee jaar na zijn laatste release komt Mooneye met “Bright Lights” langs de grote poort terug binnen gewandeld. Vanaf de eerste noten verspreidt de band een warm en melancholisch gevoel waarin we ons, zeker in deze sombere tijden, graag nestelen. Er zit ook een bepaalde gedrevenheid en dynamiek tussen de bandleden in “Bright Lights” die door de knappe productie ook echt naar voren komt getreden. Maar het allermooiste aan “Bright Lights” is zonder enige twijfel de magische samenzang tussen Michiel Libberecht en Meskerem Mees. De twee stemkleuren harmoniëren op wonderlijke wijze met elkaar zodat het een echte streling voor het oor is om naar te luisteren. De ster van Mooneye en Meskerem Mees flikkert dankzij “Bright Lights” nog iets feller aan de sterrenhemel.

Volgend jaar kan je Mooneye onder meer aan het werk zien in Het Depot in Leuven (17/02) en de Cactus in Brugge (12/03). Meskerem Mees trekt in het voorjaar op een uitgebreide clubtour door Vlaanderen.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

29 oktober 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief