Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CIVIC – “Tell The Papers”

Al een tijdje steekt het Australisch eiland het andere eiland, de UK, punkgewijs naar de loef. Of ze doen daar tenminste een poging toe, want de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het ook niet altijd lukt. CIVIC daarentegen is zo een van die groepen die bij het label Flightless Records (Tropical Fuck Storm, King Gizzard & The Lizard Wizard) terecht is gekomen en dat is met recht en rede. Deze band combineert een aantal factoren die we als eerder ongezien beschouwen en ook in hun nieuwste single merken we dat op.

“Tell The Papers” begint met een riff die ergens in de jaren ’80 of ’90 ook gebruikt werd door verschillende punk-, rock- en grungebands. Toch klinkt het hier weer met een eigen fuzzy klank. De tweede gitaar geeft het nummer een zeer vreemde twist en heeft zelfs een surfachtige melodie die doet denken aan Dick Dale. De stem zorgt weer voor een zalig evenwicht tussen deze twee gitaren die toch wel voor een aparte insteek zorgen. Tegelijk is het nummer catchy en herkenbaar genoeg, maar toch is het die aparte benadering van het gitaarwerk die ervoor zorgt dat het afsteekt tegen de modale garagerock.

“Tell The Papers” is na “Radiant Eye” de tweede single voor de nakende plaat Future Forecast die via Flightless Records op 26 maart uitkomt. Als het niveau hetzelfde blijft, wordt dit een album waar elke punker ons gelijk zal moeten geven.

Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PARKS - “Big Frog”

‘Breek de norm, breek de stilte’, is de poëtische slagzin van de relatief nieuwe Belgische band PARKS. De groep is deels voortgevloeid…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stay Idle - “The Algorhythm”

‘Punk is not dead’ zegt men al sinds de jaren tachtig, en dat bewijst Stay Idle anno 2024 nog steeds. Al enkele…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PLAY DEAD - "Thameslink"

Niets zo geschikt om de barre wintermaanden van je af te schudden dan een stevige streep garagepunk. Hofleverancier van dienst is ditmaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.