Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PACKS – “Silvertongue”

© Calm Elliot-Armstrong

Een tijdje geleden veranderde singer-songwriter Madeline Link haar soloproject PAX naar de band PACKS en tekende sindsdien met die groep een contract bij Fire Talk Records. Na “Hangman”, een single die sterk doet denken aan de sound van Fiona Apple, laat de band nu “Silvertongue” los op de wereld. Het viertal neemt op dat nummer een iets andere wending.

De akoestische gitaar wordt op “Silvertongue” (tijdelijk) ingeruild voor een elektrische, waardoor hun sound bijna onherkenbaar wordt in vergelijking met “Hangman”. De artpop die hun eerste single duidelijk beïnvloedde, maakt dit keer plaats voor een slackerrocker die vaag doet denken aan Pavement. De uitgerekte en zeurende (maar goede!) zangstijl van Link verdwijnt gelukkig niet en sluit ook bij deze sound perfect aan. Enkele uitmuntende tempowisselingen en een paar fijne vocale harmonieën maken van het nummer ten slotte een echte oorwurm.

Heel creatief is het allemaal wel niet echt. Het is zeker geen slecht nummer, maar klinkt alsof we dit de voorbije decennia al veel vaker gehoord hebben. “Hangman” daarentegen klonk wél fris en biedt veel meer perspectief dan “Silvertongue”. Het wordt dus afwachten welke wending PACKS gaat nemen op debuutalbum take the cake dat uitkomt op 21 mei.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

158 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Iron & Wine – “All in Good Time” (feat. Fiona Apple)

We zitten alweer even te wachten op een echt nieuw album van Iron & Wine. In 2021 kregen we wel nog een…
InstagramLiveRecensies

Slow Pulp @ Trix (Bar): Avondje knikkebollen

De mooiste muzikale verhalen zijn degene die al oorsprong hebben in een levenslange vriendschap. Dat is waar Slow Pulp zeker van kan…
LiveRecensies

Pavement @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Geniale mafketels

Hoe groot of klein de impact van een muziekgroep ook mag zijn, reünies blijven een gezellige bedoeling. Zelfs de meest hardleerse koppigaards…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.