Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Howie Lee – “鸟岛 (Birdy Island)”

Na zijn recentste album 7 Weapons Series bij het Brussels label Maloca Records komt de Pekingse clubgod Howie Lee nu met een nieuwe single: “Birdy Island”. Deze single draagt de titel van het opkomend album, dat gebaseerd is rond een idee dat al even in Lee zijn hoofd speelt, namelijk het concept van een bij de Siciliaanse kusten drijvend amusementspark. In dit park zouden zowel vogels als geesten vredevol en in balans samenleven. De muziek vormt op een manier een soort soundtrack voor die cocon, waarbij mensen op bezoek één kunnen worden met de natuur.

Het liedje verloochent zichzelf in zijn titel niet: het zet al meteen in met allerlei vogelgeluidjes die zich al snel weten te mengen met de typische Howie Lee-esque gelaagdheid – reikend van speelse ritmes tot veldopnames, tempelbelletjes en traditionele zang. Die zang werd deze keer uitgevoerd door een viermanskoor dat zich in heel het album mocht nestelen, bestaand uit Lee zelf, alsook drie andere reizende sterren uit de Chinese hoofdstad, namelijk Fishdoll, West by West en Yehaiyan. Die zang circuleert doorheen dit nummer als ware de mens ook een vogel te midden alle natuur op het drijvende eiland.

Het album komt uit op 14 april onder Londens label Mais Um. “Birdy Island” vormt de zesde track en zo ook een rustgevend intermezzo.

67 posts

About author
Streep™
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hammock - "Elsewhere"

Nu de temperaturen zachtjes aan dalen, de zon weer wat lager komt te staan en de bladeren aan de bomen verkleuren is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mattias De Craene - "Pattern 0.9"

De Gentse saxofonist en lid van jazzrockband Nordmann Mattias De Craene lost binnenkort zijn eerste album. Na een boeiende ep, die deze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jon Hopkins - "Sit Around the Fire"

Jon Hopkins mogen we gerust een van de voortrekkers van de hedendaagse ambient en intelligent dancescene noemen. Zijn albums Immunity (2013) en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.