Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Wolf Vanwymeersch – “Not To”

© Anton Coene

Muziekminnend Vlaanderen kent Wolfgang Vanwymeersch vooral als vaste snarenplukker van de helaas te vroeg gepensioneerde The Van Jets, maar hij was en is ook het brein achter wijlen Waldorf, en achter het tussen zwaar geniaal en lichtjes gestoord balancerende Elefant. Met die band bracht hij vorig jaar nog een tweede album uit. De man uit Merelbeke blijkt uit zijn mouw echter meer machtige liedjes te kunnen schudden dan hij kwijt kan bij Elefant. Vandaar dat Wolf nu helemaal zijn eigen gang gaat, in een nieuw soloproject onder eigen naam.

Wie goed naar Elefant heeft geluisterd, heeft al gehoord dat onder de krautrockkrankzinnigheid niet zelden juweeltjes van songs zitten verscholen. Geen wonder dat “Not To”, de eerste solosingle die Wolf nu op ons loslaat, een vakkundig geslepen diamantje is. Eentje met veel fonkelende facetten, waarin we Leonard Cohen zien flirten met Fad Gadget, Mark Lanegan met Brian Eno, grijze synths met heldere lyrics en ‘some bad’ met ‘some good’, zoals Wolf het leven treffend samenvat. Of nog: ‘This is not life as it is / It’s a ritual to overcome what we’ve become’. Het is een nummer dat je aan het denken zet, maar evengoed aan het dansen, of op z’n minst wat schuifelen op een schaars verlichte dansvloer.

Doorheen de kloven en spleten van Wolfs donkere kantjes zoekt het licht zich een weg naar buiten, en dan bereiken ons mooie liedjes, zoals “Not To” hopelijk het eerste van vele is. Met deze debuutsingle komt ook een videoclip en een korte documentaire, beide van de hand van fotograaf Anton Coene. De docu is een puur en oprecht portret waarin de liedjessmid ons een blik gunt in zijn wereld en in zijn caravan. Hij is vanavond om 20u30 voor het eerst te bekijken via een livestream. Aansluitend kunnen we kijken naar de horizon; misschien zit dat eerste soloalbum er wel aan te komen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Johannes Is Zijn Naam - "Johnny Will Be King"

Bijna exact drie jaar geleden droegen de broers Verschaeve vast Belpopmeubilair The Van Jets ten grave. Een aderlating voor het nationale muzieklandschap,…
AlbumsRecensies

Wolf Vanwymeersch – The Early Years (★★★★): Melancholie zonder infinite sadness

Muziekminnend Vlaanderen kent Wolfgang Vanwymeersch vooral als vaste snarenplukker van het helaas te vroeg gepensioneerde The Van Jets. Daarnaast was en is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wolf Vanwymeersch - "Friendly Is Better"

Enkele maanden geleden verblijdde Elefant-frontman en voormalig The Van Jets-gitarist Wolfgang Vanwymeersch ons met zijn eerste solosingle “Not To”. Vandaag rekt hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.