Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tate McRae – “slower”

© Sami Drasin

Nadat de Canadese Tate McRae vorig jaar van niets naar iets werd gekatapulteerd, ging het opeens heel snel voor de nog maar 17-jarige zangeres. Dat komt grotendeels door haar catchy doorbraaksingle “you broke me first”, waarmee ze wekenlang TikTok overheerste en verschillende prestigieuze muziekprijzen binnenhaalde. Het mag dan ook geen wonder zijn dat ogen van over de hele wereld erg scherp gericht staan richting de jonge zangeres. De druk om te bevestigen stijgt dan ook met de seconde, en dat voelt Tate ook. Daarom levert ze singles aan de lopende band af om haar te bewijzen. Spijtig genoeg lukt dat met “slower” minder goed dan verwacht.

Tate McRae neemt ons deze keer mee op tocht door een rustig domein, waarbij de basisingrediënten van haar vorige nummers wegvallen en enkel haar krachtige stem overeind blijft. Ergens valt dat wel tegen, want naast haar fluwelen en vertrouwelijk stemgeluid krijgen we verder geen echte ontploffing. Wij missen persoonlijk wat intensiteit en dynamiek in deze zachte popsong, die ons enkel bij het catchy refrein weet vast te klampen. Gelukkig komt eind deze maand haar tweede ep Too Young to Be Sad uit, waarop we nog twee nieuwe songs mogen verwelkomen. Hopelijk hanteren die singles wel de ‘oude’ formule van de Canadese zangeres!

Momenteel treedt Tate McRae nog steeds op 21 september op in TRIX. Tickets zijn nog steeds beschikbaar!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Clara Luciani - Cœur (★★★★): In glitter gehulde Franstalige popmuziek

Een tweede plaat maken is voor heel wat muzikanten een bitterzoete vloek, maar evenzeer de uitgelezen kans om jezelf als artiest echt…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Butch Vig (Garbage): ‘Dit album zal veel mensen pisnijdig maken, maar dat kan ons geen zak schelen'

Zijn naam is te bewonderen op albums van Nirvana, Foo Fighters, Green Day en Smashing Pumpkins, de producerhoed van levende legende Butch…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Drew Sycamore - Sycamore (★★★½): Zorgeloze discopop

Ondanks de pandemie hadden ze bij Warner Music goud in handen met het tweede album van Dua Lipa. De discopop die we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.