Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tate McRae – “slower”

© Sami Drasin

Nadat de Canadese Tate McRae vorig jaar van niets naar iets werd gekatapulteerd, ging het opeens heel snel voor de nog maar 17-jarige zangeres. Dat komt grotendeels door haar catchy doorbraaksingle “you broke me first”, waarmee ze wekenlang TikTok overheerste en verschillende prestigieuze muziekprijzen binnenhaalde. Het mag dan ook geen wonder zijn dat ogen van over de hele wereld erg scherp gericht staan richting de jonge zangeres. De druk om te bevestigen stijgt dan ook met de seconde, en dat voelt Tate ook. Daarom levert ze singles aan de lopende band af om haar te bewijzen. Spijtig genoeg lukt dat met “slower” minder goed dan verwacht.

Tate McRae neemt ons deze keer mee op tocht door een rustig domein, waarbij de basisingrediënten van haar vorige nummers wegvallen en enkel haar krachtige stem overeind blijft. Ergens valt dat wel tegen, want naast haar fluwelen en vertrouwelijk stemgeluid krijgen we verder geen echte ontploffing. Wij missen persoonlijk wat intensiteit en dynamiek in deze zachte popsong, die ons enkel bij het catchy refrein weet vast te klampen. Gelukkig komt eind deze maand haar tweede ep Too Young to Be Sad uit, waarop we nog twee nieuwe songs mogen verwelkomen. Hopelijk hanteren die singles wel de ‘oude’ formule van de Canadese zangeres!

Momenteel treedt Tate McRae nog steeds op 21 september op in TRIX. Tickets zijn nog steeds beschikbaar!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oproer - We’re All Late Tonight (★★★★): Onstuimig mikken op benen én hoofd

Het verhaal van de Aalsters-Gentse band Oproer raakte begin 2023 in een stroomversnelling. De passage in Humo’s Rock Rally van 2022 was…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tate McRae - "Greedy"

De Canadese zangeres Tate McRae mag je rekenen tot het rijtje artiesten met wereldhits die op het randje staan om een absolute…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LEISURE - "Above Me"

Wie nog afkoeling zoekt voor de bloedhete avonden de komende tijd, heeft met de nieuwe single van LEISURE sowieso een ontspannende cocktail…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.