banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tate McRae – “slower”

© Sami Drasin

Nadat de Canadese Tate McRae vorig jaar van niets naar iets werd gekatapulteerd, ging het opeens heel snel voor de nog maar 17-jarige zangeres. Dat komt grotendeels door haar catchy doorbraaksingle “you broke me first”, waarmee ze wekenlang TikTok overheerste en verschillende prestigieuze muziekprijzen binnenhaalde. Het mag dan ook geen wonder zijn dat ogen van over de hele wereld erg scherp gericht staan richting de jonge zangeres. De druk om te bevestigen stijgt dan ook met de seconde, en dat voelt Tate ook. Daarom levert ze singles aan de lopende band af om haar te bewijzen. Spijtig genoeg lukt dat met “slower” minder goed dan verwacht.

Tate McRae neemt ons deze keer mee op tocht door een rustig domein, waarbij de basisingrediënten van haar vorige nummers wegvallen en enkel haar krachtige stem overeind blijft. Ergens valt dat wel tegen, want naast haar fluwelen en vertrouwelijk stemgeluid krijgen we verder geen echte ontploffing. Wij missen persoonlijk wat intensiteit en dynamiek in deze zachte popsong, die ons enkel bij het catchy refrein weet vast te klampen. Gelukkig komt eind deze maand haar tweede ep Too Young to Be Sad uit, waarop we nog twee nieuwe songs mogen verwelkomen. Hopelijk hanteren die singles wel de ‘oude’ formule van de Canadese zangeres!

Momenteel treedt Tate McRae nog steeds op 21 september op in TRIX. Tickets zijn nog steeds beschikbaar!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shawn Mendes - "It'll Be Okay"

Shawn Mendes legt zijn ziel bloot in zijn nieuw nummer “It’ll Be Okay”. Hij haalde de inspiratie voor het nummer bij de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 100 gecs – “mememe”

Laura Les en Dylan Brady vormen sinds 2015 samen 100 gecs. Online worden ze vaak in één adem uitgesproken met hyperpop, het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Between You & Me - "Go To Hell" (feat. Yours Truly)

Een album met de titel Armageddon insinueerde al dat er iets groots en geheimzinnig in het verschiet lag. Niets is minder waar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.