Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ashe & FINNEAS – “Till Forever Falls Apart”

Foto: Dana Trippe

Finneas en Ashe hebben de handen weer in elkaar geslagen en het resultaat is een prachtig duet over de liefde. De twee werkten in 2019 al samen voor Ashe’s twee ep’s; Moral of the Story: Chapter 1 en Chapter 2. Dit was tegelijkertijd positief voor het succes van haar hit “Moral of the Story“, dat eveneens zorgde voor haar doorbraak. Finneas O’Connell, beter gekend als FINNEAS, wordt nog vaak vernoemd als ‘broer van Billie Eilish’. Dit is meer en meer onterecht. De laatste jaren brengt hij steeds vaker eigen muziek uit, zoals “American Cliché” en “Let’s Fall in Love for the Night“. En dat terwijl hij nog steeds aan songwriting en producing doet voor andere artiesten. Waaronder zijn zus, Selena Gomez en Camila Cabello.

Een prominente piano die het hele lied de leiding houdt en een zachte gitaarbegeleiding doen het lied starten. Doe daar Ashe’s stem bij en je hebt een zweverige beginmelodie. Halverwege neemt Finneas het over, om zo te evolueren naar een duet van twee stemmen die elkaar perfect aanvullen. Het moment dat hij erbij komt, verandert de instrumentsamenstelling ook. De eenvoud van piano en gitaar krijgt versterking van een synthesizer, nog een gitaar, blazers en een kickdrum. Dit geheel zorgt ervoor dat de leidende melodie een mooie volle klank krijgt, met daartussen catchy accenten die ook het hele nummer blijven terugkeren. Zo hebben ze een opbouwende spanning gecreëerd naar het laatste refrein, waarin het lied wordt afgesloten met een sterk straaltje zang van Ashe.

Dat Finneas een getalenteerde singer-songwriter is, heeft hij met dit lied weeral eens bewezen. Ook Ashe heeft veel in haar mars, en is iemand om in de gaten te houden. De twee hebben dan ook niets dan lovende woorden voor elkaar. Zo heeft Ashe in een statement verteld dat Finneas een van de meest getalenteerde mensen is die ze kent, en dat ze zich vereerd voelt muziek met hem te mogen uitbrengen. Finneas voegde daaraan toe dat hij Ashe een tijdloze artiest vindt. Laat ons hopen dat dit zal zorgen voor nog veel samenwerkingen in de toekomst!

Ashe: Facebook / Instagram / Website

FINNEAS: Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yussef Dayes - "Rust" (feat. Tom Misch)

Wanneer Tom Misch en Yussef Dayes muziek lossen let je maar beter op, want het tweetal schiet meestal récht in de roos….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teenage Joans - "Superglue"

Teenage Joans is een Australisch indierockduo opgericht in 2018 bestaande uit zangeres en drumster Tahlia Borg en zangeres-gitarist Cahli Blakers. Ze ontmoetten…
LiveRecensies

MEAU @ De Roma: Huiskamerconcert XXL

Waarom zou je het moeilijk maken als het ook makkelijk kan? Onder dat motto koos de Nederlandse singer-songwriter Meau Hewitt in 2020…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.