Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (22 februari – 28 februari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Social Haul – “Wet Eyes”

FatCat Records, het label van onder andere The Twilight Sad en We Were Promised Jetpacks, heeft er een topband bij. Social Haul is de nieuwste toevoeging aan hun roster en knalt er met hun debuutsingle “Wet Eyes” meteen op los. De gitaarriffs zorgen voor geordende chaos, maar het zijn de zanglijnen die ons volledig wild krijgen en onze goesting in een stevig rockconcert laten toenemen.

Tiana Blake – “Interruption”

Studenten van de gerenommeerde Brit School maken steevast altijd kans om door te breken, want de lijst van succesvolle oud-studenten is lang. De Zuid-Londense Tiana Blake kon zich daar als artieste ontwikkelen en brengt nu haar door de 90’s geïnspireerde soul en r&b uit. Het nieuwe “Interruption” is wellicht haar meest hitgevoelige single tot nu toe en brengt bij ons alvast een glimlach tevoorschijn.

SAENS – “Runaways”

Niet elke muzikant put inspiratie uit het werk van voorgangers, want het zijn vooral filmmakers als David Lynch die een indruk op de Canadese SAENS achterlieten. Het sfeervolle electropopnummer “Runaways” kent een uitstekende opbouw en weet geen enkele seconde te vervelen dankzij een uitmuntende productie.

Blood Honey – “Game Baby”

Het internet geeft nog niet veel prijs als we Blood Honey opzoeken, maar het muzikale duo wil daar verandering in brengen. Ondanks dat ze nog geheimzinnig blijven over wie ze zijn, lichten ze met debuutsingle “Game Baby” al een tipje van de sluier. De instrumentatie en de engelenstem passen perfect samen, wat ons meteen positief stemt als we een blik wagen naar hetgeen ze nog zullen bieden.

Saint Kochi – “Home”

Het lenteweer laat zich eindelijk weer zien en zorgt ervoor dat niet alleen de zon aan het stralen is. “Home”, de debuutsingle van Saint Kochi, heeft alle ingrediënten om de ideale soundtrack van een zonsondergang te worden. De americana-invloeden en de herkenbare stem zorgen voor een warm en knus thuisgevoel, de zon doet de rest.

DANSEN DANSEN

Culture Shock – “Deconstruct”

Als er iets op RAM Records verschijnt, krijgt het altijd sneller onze aandacht. Als het dan nog eens van Culture Shock komt, kunnen we niet anders dan ons oor te luister leggen. Op “Deconstruct” serveert de man ons weer stevige drum & bass met nadruk op stevig, maar evengoed een fijne melodie. Meer hebben wij niet nodig!

1275 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Rhye - Home (★★★½): Een perfecte synthese

Rhye heeft zich de afgelopen jaren steeds meer geprofileerd als hofleverancier van zwoele r&b-beats, begeleid door zijn betoverende stem. De muziek van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rhye - "Come In Closer"

Deze maand verschijnt het vierde album van Rhye, getiteld Home. In de voorbije maanden werden we klaargestoomd voor de nieuwe plaat en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Solomun - "Home"

Het Bosnisch-Duits dj-wonder Solomun laat ieders hoofd op z’n minst op en neer gaan. De fans van zijn genre, een mix tussen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.