Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thomston – “JPA989”

Nieuw-Zeelands poptalent Thomston verraste in 2014 de muziekindustrie met zijn experimentele pop op zijn eerste ep Argonaut. Ondanks de torenhoge verwachtingen, scheerde zijn eerste langspeler Topograph niet echt hoge toppen. Na een korte pauze volgde de tweedelige ep En-Route London/Los Angeles, geïnspireerd op verhalen en ervaringen uit beide wereldsteden. De ep werd een reflectie op donkere dagen en de daaropvolgende verlichting, waar Thomston een stuk frisser, emotioneler en authentieker klonk.

De coverart van zijn nieuwe single “JPA989” laat weinig aan de verbeelding over: het is een duidelijke verwijzing naar een kentekenplaat die perfect aansluit bij de nachtelijke roadtripbeelden die Thomston als teaser op sociale media deelde. Het nummer zelf voelt dan ook aan als de soundtrack van een spontane nachtelijke rondrit. Met donkere bassen en een ingetogen stem bouwt Thomston op naar een sterk refrein waar de spanning en enthousiasme goed doorbreken. Toch duwt hij pas later in het nummer echt het gaspedaal in. Het zijn de gelaagde vocals en de elektrische gitaar in de bridge van “JPA989” die de aandacht trekken. Die bridge had dan ook best wat langer mogen duren. Thomston neemt hier misschien zijn bocht net iets te snel richting afslag en laat het korte nummer al snel uitdoven.

Het blijft in ieder geval een sterke nieuwe single, die opbouwt naar een hopelijk even enthousiast vervolg van zijn nachtelijke roadtrip.

FacebookInstagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thomston - "honeymoon"

Nieuw-Zeelander Thomston dropte enkele maanden terug zijn single “Magnolia”, de eerste sfeervolle worp van het aankomende album dat we binnenkort hopelijk in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thomston - "April"

Amper achttien was Thomston toen hij door velen bestempeld werd als de nieuwe popster. De Nieuw-Zeelander liet zich door de hoge verwachtingen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thomston - "Deal"

Het lijkt een ding te zijn daar ‘Down Under’, experimentele popmuziek. Met Flume hebben ze er al een hele grote artiest rondlopen,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.