Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thomston – “honeymoon”

Nieuw-Zeelander Thomston dropte enkele maanden terug zijn single “Magnolia”, de eerste sfeervolle worp van het aankomende album dat we binnenkort hopelijk in zijn totaliteit mogen ontvangen. In opvolger “JPA989” nam Thomston ons mee op een nachtelijke, intieme roadtrip die uitblonk in liefde en verlangen. Van wat we te horen krijgen op “honeymoon” heeft die relatie duidelijk een verkeerde afslag genomen.

Waar het in “JPA989” nog allemaal draaide om een spannend verlangen naar elkaar, is het vuur op de nieuwste single duidelijk uitgedoofd. Geliefden die elkaar de rug toekeren en zich realiseren dat er van liefde nog weinig sprake is, in Thomstons eigen woorden: ‘the honeymoon, it faded with the heat’.

Toch laten die neerslachtige teksten zich niet echt voelen in de melodie en het ritme zelf. Thomston bouwt opnieuw een aangename elektronische popsingle op, die grotendeels in dezelfde sfeer valt als zijn eerdere releases. We blijven namelijk in dezelfde nachtelijke sferen hangen met wazige synths en een soort filmisch geruis dat verrassend goed wordt omgevormd tot beat. Met een donkere bas bloeit de song volledig open naar een melodieus en vol refrein waar de juiste accenten worden gelegd. De kenmerkende harmonieën die Thomston er zoals gewoonlijk overheen legt, maken het geheel af.

Thomstons hartzeer klinkt op “honeymoon” heel erg dansbaar en doet ons nieuwsgierig uitkijken naar het volledige verhaal dat we waarschijnlijk op die nieuwe plaat te horen zullen krijgen.

FacebookInstagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thomston - "JPA989"

Nieuw-Zeelands poptalent Thomston verraste in 2014 de muziekindustrie met zijn experimentele pop op zijn eerste ep Argonaut. Ondanks de torenhoge verwachtingen, scheerde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thomston - "April"

Amper achttien was Thomston toen hij door velen bestempeld werd als de nieuwe popster. De Nieuw-Zeelander liet zich door de hoge verwachtingen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thomston - "Deal"

Het lijkt een ding te zijn daar ‘Down Under’, experimentele popmuziek. Met Flume hebben ze er al een hele grote artiest rondlopen,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.