Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nina June – “Like an Enemy”

De melancholie in het werk van Nina June zouden we zo op het eerste gehoor toeschrijven aan muziek uit Scandinavische regionen. Dat de singer-songwriter opereert vanuit Nederland, sijpelt op geen enkele manier door in haar nummers. Het klinkt allemaal internationaal en dat is niet meer dan logisch wanneer je zelf met muzikanten van over de hele wereld werkt, je muziek uitbrengt via het Canadese label Nettwerk en een bak ervaring hebt in de muziekwereld. “Like an Enemy” is de tweede single van een ep die naar eigen zeggen organischer zal klinken dan haar album Bon Voyage uit 2018.

Nina June schreef “Like an Enemy” om met terugwerkende kracht voor zichzelf op te komen, iets wat als vrouw in de (muziek)wereld nog steeds geen vanzelfsprekendheid is. De intro heeft een dreigende ondertoon die al gauw wordt uitgebalanceerd door warme vocalen. Alsof de balans gemaakt wordt tussen kracht en kwetsbaar. De fijne harmonieën doen het refrein extra catchy klinken. Laat je evenwel niet misleiden door de lichte klanken, want tekstueel haalt Nina June scherp uit. ‘When I feel insecure, you abuse it and tell me something’s wrong with me’, klinkt het, waarna een lieflijk koortje de balans herstelt. Sfeervol en meeslepend: dit smaakt alvast naar meer!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ryan Adams – "Do Not Disturb"

De Amerikaanse muzikant en dichter Ryan Adams heeft met Do Not Disturb een nieuw liedje uitgebracht. Ryan Adams draait al een tijdje…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Sven Ross - ''Heart Against The Rocks''

Wie jarig is trakteert, moet Sven Ross hebben gedacht. En niet zomaar een traktatie. Op z’n verjaardag deelde de in Amsterdam gevestigde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bertolf - "Back to the Garden"

De Nederlandse singer-songwriter Bertolf Lentink tourde met Her Majesty (een all-starcoverband) door Nederland, totdat de corona-epidemie daar een eind aan maakte. Hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.