Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nina June – “Like an Enemy”

De melancholie in het werk van Nina June zouden we zo op het eerste gehoor toeschrijven aan muziek uit Scandinavische regionen. Dat de singer-songwriter opereert vanuit Nederland, sijpelt op geen enkele manier door in haar nummers. Het klinkt allemaal internationaal en dat is niet meer dan logisch wanneer je zelf met muzikanten van over de hele wereld werkt, je muziek uitbrengt via het Canadese label Nettwerk en een bak ervaring hebt in de muziekwereld. “Like an Enemy” is de tweede single van een ep die naar eigen zeggen organischer zal klinken dan haar album Bon Voyage uit 2018.

Nina June schreef “Like an Enemy” om met terugwerkende kracht voor zichzelf op te komen, iets wat als vrouw in de (muziek)wereld nog steeds geen vanzelfsprekendheid is. De intro heeft een dreigende ondertoon die al gauw wordt uitgebalanceerd door warme vocalen. Alsof de balans gemaakt wordt tussen kracht en kwetsbaar. De fijne harmonieën doen het refrein extra catchy klinken. Laat je evenwel niet misleiden door de lichte klanken, want tekstueel haalt Nina June scherp uit. ‘When I feel insecure, you abuse it and tell me something’s wrong with me’, klinkt het, waarna een lieflijk koortje de balans herstelt. Sfeervol en meeslepend: dit smaakt alvast naar meer!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Mulvey - "A Prayer of My Own"

Op zijn nieuwste album New Mythology is het nog even wachten, maar Nick Mulvey loste hiervan wel reeds zijn tweede single. Voor…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Meskerem Mees - Julius (★★★★½): Een collectie tijdloze parels

Het afgelopen jaar kon je niet om Meskerem Mees heen. De carrière van de jonge singer-songwriter groeide zo snel dat je haast…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Forester - "Smile"

Afkomstig uit het West-Vlaamse Avelgem verscheen Forester voor het eerst op onze radar door de Sound Track voorronde in Muziekclub 4AD. Forester…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.