Vragen van "Den Beir"

Vragen van “Den Beir”: Celine Cairo

Celine Cairo werd geboren in Amsterdam en werd een singer-songwriter toen ze net van school afkwam. Ze koos het muzikale pad en heeft ondertussen al twee EP’S, een samenwerking met Fink en verschillende optredens in binnen- en buitenland op haar conto. De volgende stap is de release van haar debuutplaat later dit jaar. Daarvoor vloog de jongedame helemaal naar Los Angeles om er met Bill Lefler en haar band op te nemen. De plaat bevat melancholische en elektronische soundscapes gevormd met betoverende popsongs.

Een knappe jongedame met een wondermooie stem, een Nederlandse boordevol potentieel dus. Hoog tijd om haar beter te leren kennen.

Wat is jouw favoriet nummer?

Van anderen: Fink – Sort of Revolution. Er is natuurlijk zoveel moois op de wereld maar dit nummer heeft ons helemaal aan het begin heel erg beïnvloed bij het maken van onze eerste nummers. Je hoort het misschien niet direct maar Fink’s drijvende en toch melancholische songs inspireren ons eindeloos.

Van ons zelf: op dit moment is dat voor mij “Sweet”. In LA hebben we vorig jaar ons album opgenomen en deze track voelde in de studio al als het meest organische nummer, waar elk bandlid heel erg tot z’n recht kwam en we elkaar optilden, zo voelde het. Ook is het thema van het nummer voor mij heel belangrijk; de angst om te verliezen wat je liefhebt omdat je zelf niet altijd de kracht hebt om de schoonheid en waarde ervan in te zien.

Wat is het perfecte nummer voor een roadtrip?

Op dit moment zou ik Kyson – No Such Thing As Me opzetten. Waanzinnige instrumentale track, heel sferisch maar ook energiek. Betoverd me elke keer.

Op welk liedje maak je graag schoon?

Jojo – Save My Soul, is nu een van m’n meer commerciele liefdes van het moment haha! Hele dikke poptrack, goed gezongen en met hele vette 80’s inspired refreinen. Heerlijk mee-blèren boven de stofzuiger uit!

Wat is het perfecte nummer om bij wakker te worden? 

Laurel – Shells, een van m’n pareltjes voor rustige ochtenden.. ik kan niet echt tegen muziek bij het wakker worden zelf, dan gaan m’n hersenen al snel te hard aan het werk, maar ergens na de tweede koffie kan ik meestal wel mooie muziek aan.

Wie is jouw favoriete artiest uit je thuisstad?

Oeh, uit Amsterdam dus.. lastig! Ik heb veel vriendinnen in de muziek, zoals Nina June en Fridolijn, hun muziek is werkelijk prachtig en dat zeg ik niet omdat het vriendinnen zijn. Maar als ik moet kiezen voor iets dat mij inspireert zou ik gaan acts die minder in mijn straatje liggen, dat zou dan Polynation of My Baby zijn.

Welke artiest is underrated en overrated?

Lelijk praten over andere artiesten vind ik niet chic, die sla ik met liefde over… De meest underrated artiest is denk ik Fridolijn, zij heeft ZO’N WAANZINNIG mooi solo album gemaakt en zowel in de pop als in de jazzscene krijgt ze nog geen tiende van wat ze verdiend aan kudos. Mensen moeten wakker worden!!

Als je voor één dag een artiest zou kunnen zijn, wie zou dat zijn?

Adele. Ik wil wel ’s zien hoe zo’n stadion voelt, klinkt en eruitziet vanaf het podium 😉

Adele-2015-press-Alasdair-McLellan-XL-billboard-650-2

Wat is het beste nummer om bij te vrijen?

Ben Kahn – 2022 Zodiac, zwoel en supersexy!

Wat is de mooiste songtekst die je ooit hoorde?

You got a fast car
I got a plan to get us out of here
I been working at the convenience store
Managed to save just a little bit of money
Won’t have to drive too far
Just ‘cross the border and into the city
You and I can both get jobs
And finally see what it means to be living

Op welke plaats zou je ooit een concert willen spelen?

Grote zaal concertgebouw! Daar heb ik Fink met het Concertgebouw Orkest gezien. Ik heb ge-huild. Zo ongelooflijk mooi. Ik voelde het tot in mijn tenen, wat een magie. Die zaal met die krachten achter je.. dat wil ik meemaken.

grote-zaal-het-concertgebouw-hans-samsom-1

Extra vraag Nederlandse bands:

Stel dat je geen zangeres kon zijn, wat zou je droomberoep zijn?

Ik zou een concertzaak-winkel-restaurant in 1 openen, waar muziek, goede eten, mooie wijnen en geweldig interieur samenkomen. Ik zou me met alles bemoeien en veel leren van de specialisten uit elk van die gebieden. En dan met mijn hond en allemaal vrienden en familie daar heerlijke lange avonden beleven.

Op 14 december speel Celine Cairo haar releaseshow in de Tolhuistuin (Paradiso Noord), allen daarheen!

Je kan Celine op volgende sociale media vinden: Website / Twitter / Facebook / Instagram

3615 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mahalia - "Cheat" (feat. JoJo)

Binnenkort is het zover, dan brengt de Britse zangeres Mahalia haar langverwachte tweede langspeler uit. Haar depuutplaat Love and Compromise zag drie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LAUREL - "Change"

Zonder respectloos te willen overkomen, moet gezegd worden dat de Britse LAUREL een redelijk vreemd parcours aan het rijden is. De jonge…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ArrDee & Cat Burns - "Home For My Heart"

Nog maar twintig jaar is Riley Davies, maar ook op die leeftijd lopen er al maandelijks miljoenen streams binnen bij de Engelse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.