Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaan Hantson – “Blonder Days”

De twintigjarige Jaan Hantson komt uit een muzikale familie en is dus geboren voor de muziek. Als kind volgde hij al pianoles, en intussen studeert de Gentenaar aan het ICMP (Institute of Contemporary Music Performance) in Londen. Samen met zijn zus Saar bracht hij al “Same Shoes Different Moves”, “Take a Break” en “Lust” uit, alsook een intieme cover van “Lovely” van Billie Eilish.

“Blonder Days” is een vernieuwend nummer van de normaal ietwat klassiekere artiest. De piano blijft prominent aanwezig, maar we horen ook wat meer elektronische invloeden. In de intro worstelt de artiest met een persoonlijk dilemma, dat hij vervolgens lijkt opgelost te hebben. Als antwoord daarop krijgen we een verlossend klinkende melodie met hoge zang, gevolgd door een kort melancholisch deuntje waarop Jaan zijn gemis uit naar vroeger. Naar de dagen toen de dingen beter waren, de dagen dat hij blonder was, vandaar dus “Blonder Days”.

Het nieuwe nummer is dus verfrissend en aanstekelijk. Daarnaast heeft “Blonder Days” ook een persoonlijke link, wat het nummer alleen maar sterker maakt. We weten niet of hij bij deze stijl zal blijven, maar we zijn zeker dat het goed komt met Jaan Hantson.

Instagram / Facebook

54 posts

About author
Altijd muziek in de oren en meestal een chipje in de hand
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Colouring - "Love To You, Mate"

Colouring, ofwel Jack Kenworthy, zoals de man echt heet, weet hoe hij moet scoren. De artiest en producer afkomstig uit Nottingham brengt…
InstagramLiveRecensies

DAAN @ VIERNULVIER (Concertzaal): 'The Ride' van je leven

Het afgelopen jaar is druk geweest voor Daan Stuyven. In november bracht hij zijn nieuwe album The Ride uit, maar de laatste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single De Jeugd Van Tegenwoordig - “Ze Is Pas Net Begonnen (Leerstage/Werkstage)”

Het is bijna vijf jaar geleden dat we van De Jeugd Van Tegenwoordig nog eens een nieuwe single kregen. Althans als we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.