Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Mathlovsky – “The Heat” (feat. Jason & Rhonda)

© Thijs Bliki

Schunnig stampen, vunzig vleesplakken en bovenal grellig goe gaan zijn de hoofddoelen van Mathieu Mathlovsky’s raveschijven. Bovenop zijn electronica voegt Mathlovsky drums en gitaren toe die halsoverkop lijken te zwijmelen om met ongekende haast net hun trein te missen en dan maar in een spontane danspartij te storten om de pijn te verzachten. In dezer tijden luisteren naar dit smeltpunt van raven en moshen doet ons dan ook voornamelijk hunkeren naar dit soort nachtelijk feestgevier.

Op Mathlovsky’s nieuwe langspeler, Yassssin (in april te verschijnen), smeert live-compagnon Gregory Simons met zijn drumstokken voor het eerst ook op opname een dikke laag punk op het industriële gestamp. Bovendien nodigde de knoppenman een hele hoop vrienden uit. Te vinden op het album zijn onder andere: de groovy baslijnen van Owen Perry Weston (PAARD., Ndugu en veel meer), metalgetier van STAKE-gitarist Cis Deman en -frontman Brennt Vanneste (ook bekend van het even Gentse kelder-esque Raveyards) en de Shht-gekte van Michiel ‘Mixmeister Michelle’ Randsome.

Op eerste single “The Heat” horen we dan ook meteen een bijzonder fijne samenwerking, namelijk met Jason & Rhonda. Het Gentse, eclectische duo weet perfect hoe het met haar stemmen op dansbenen kan mikken. De twee vrouwen klinken even razend demonisch als ze in de videoclip lijken. Een drum’n’bass-achtige beat en bezwerend gebliep begeleiden deze uitspattingen van woede en energie op een haast apocalyptische manier. Laten we dansen nu het nog kan. De toekomst is luid, en zo ook Mathlovsky.

Mathlovsky: Facebook / Bandcamp

Jason & Rhonda: Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

We Are Open 2020 (Dag 2): De toekomst van het vaderlandse muzieklandschap

Op dag één stond Belgisch showcasefestival We Are Open in het teken van hiphop, jazz en elektronica van bij ons. We zagen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.