Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NewDad – “Slowly”

Indie- en dreampop zijn toch wel genres die een ware opmars aan het maken zijn. Dat kan je merken aan het grote aantal bands dat zich tegenwoordig een kans waagt aan de genres. Het Ierse NewDad maakt daar deel van uit en zag het helse jaar 2020 als de perfecte kans om eens van zich te laten horen. Het viertal besloot om 5 prachtige singles, verspreid over het jaar, op ons los te laten. Maar waarom stoppen na zo’n mooie start, voor zo’n jonge band nog wel, als je evengoed verder kan gaan het jaar daarop? “Slowly” heet hun nieuwste snoepje, en 2021 begint al direct mooi voor de bende.

De drums slaan meteen in bij de start van het nummer en er is al direct sprake van een zeer zwoele baslijn, die wordt gevolgd door de hemelse stem van zangeres Julie Dawson. Er komt ook wel wat vervormde shoegaze doorheen het nummer, vooral te horen in het zweverige middenstuk. Daar is er een moment waarbij de dromerige instrumentatie van de band centraal staat. De band krijgt daar maar geen genoeg van, want dan weten ze hoe ze je oren kunnen bekoren. Een lekker vervormd riffje van de gitaar, drums die je oren doen rood gaan en plots is daar die nachtegaal van een zangeres om er samen met haar vrienden een luid en krachtig einde aan te knopen.

“Slowly” is een pracht van een nummer en NewDad is een band die je toch wel in de gaten moet houden de komende tijd, want wat we tot nu hebben gehoord, kan wel eens leiden tot een mooie toekomst voor Julie Dawson en co. Waves is de naam van de debuut-ep die het viertal zal uitbrengen op 26 maart 2021 en wij zijn benieuwd naar wat voor een pareltje ze dan gaan afvuren!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer fantastische nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

BETWEEN FRIENDS - garage sale (★★★): Elektronische heruitvinding

Een van de dingen waar die Covid-lockdowns wél goed voor waren, was de heropleving van bedroompop. Artiesten konden niet langer in de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lo Moon – I Wish You Way More Than Luck (★★★): Existentiële reis

Aan het begin van deze tot nu toe druiligere lente, zorgt pscyhpopband Lo Moon voor wat verfrissing met I Wish You Way…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NewDad - "Nightmares"

Na het prijsgeven van eerdere singles “Break In”, “Angel” en “Let Go” krijgen we nu de nieuwste creatie van NewDad: “Nightmares”. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.