Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NewDad – “Slowly”

Indie- en dreampop zijn toch wel genres die een ware opmars aan het maken zijn. Dat kan je merken aan het grote aantal bands dat zich tegenwoordig een kans waagt aan de genres. Het Ierse NewDad maakt daar deel van uit en zag het helse jaar 2020 als de perfecte kans om eens van zich te laten horen. Het viertal besloot om 5 prachtige singles, verspreid over het jaar, op ons los te laten. Maar waarom stoppen na zo’n mooie start, voor zo’n jonge band nog wel, als je evengoed verder kan gaan het jaar daarop? “Slowly” heet hun nieuwste snoepje, en 2021 begint al direct mooi voor de bende.

De drums slaan meteen in bij de start van het nummer en er is al direct sprake van een zeer zwoele baslijn, die wordt gevolgd door de hemelse stem van zangeres Julie Dawson. Er komt ook wel wat vervormde shoegaze doorheen het nummer, vooral te horen in het zweverige middenstuk. Daar is er een moment waarbij de dromerige instrumentatie van de band centraal staat. De band krijgt daar maar geen genoeg van, want dan weten ze hoe ze je oren kunnen bekoren. Een lekker vervormd riffje van de gitaar, drums die je oren doen rood gaan en plots is daar die nachtegaal van een zangeres om er samen met haar vrienden een luid en krachtig einde aan te knopen.

“Slowly” is een pracht van een nummer en NewDad is een band die je toch wel in de gaten moet houden de komende tijd, want wat we tot nu hebben gehoord, kan wel eens leiden tot een mooie toekomst voor Julie Dawson en co. Waves is de naam van de debuut-ep die het viertal zal uitbrengen op 26 maart 2021 en wij zijn benieuwd naar wat voor een pareltje ze dan gaan afvuren!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer fantastische nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Saint Nomad - "Stay"

Broers Nikita, Ruslan en Yan Odnoralov hebben een nieuwe single op de wereld losgelaten. Het trio, geboren in Rusland en opgegroeid in…
AlbumsRecensies

Waltzburg - Let's All Pretend (★★★): Geen hogere wiskunde, maar de formule werkt uitstekend

Voor fans van vrolijke, melodieuze indie was het vrijdag 26 maart een feestelijke dag. De Nijmeegse formatie Waltzburg bracht namelijk hun ep…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single HANYA - "Lydia"

Er komt steeds meer muzikaal moois uit de Zuid-Engelse stad Brighton. De stad groeit uit tot een smeltkroes van talent, waarin ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.