Muzieknieuwtjes

Daft Punk kondigt afscheid aan

Heel even stond de wereld vandaag op pauze. Hoopvol, want acht jaar na de release van Random Access Memories plaatste Daft Punk voor het eerst nog eens een video online. “Epilogue” werd uiteindelijk niet de aankondiging van een nieuwe single of nieuw project, maar blijkt een afscheid. In het fragment van bijna acht minuten uit hun oude film Electroma is te zien hoe de twee Franse dj’s en producers in de woestijn staan, waarna de zelfvernietigingsknop wordt ingedrukt. Daarna wordt duidelijk dat het duo het voor bekeken houdt: ‘Daft Punk: 1993 – 2021’.

Doorheen de jaren was Daft Punk bijna iets mythisch geworden. Met een waslijst aan hits en succesvolle albums was het mysterieuze duo een van de meest invloedrijke namen in de French house van de late jaren 90 en in de elektronische muziek tout court. Vele fans verlangden om hen nog eens live te zien, maar helaas zal hun laatste optreden in België de legendarische show op Pukkelpop 2006 blijven. Een reden voor de break is niet gegeven, maar het nieuws werd intussen wel bevestigd door hun publiciste Kathryn Frazier.

Het blijft ondertussen onduidelijk of er nog een allerlaatste album klaarligt, met een al dan niet bijbehorende afscheidstour. Album of niet, Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo hebben niets meer te bewijzen. Al sinds hun debuutplaat Homework, met nummers als “Da Funk” en “Around the World“, ging het snel. De hits volgden elkaar in sneltempo op en ook hun shows kunnen als legendarisch bestempeld worden; denk bijvoorbeeld maar aan de haast mythische piramide.

Na 2013 bleef het ijzig stil. Oké, het Parijse duo had op Random Access Memories de dikke hit “Get Lucky” met Pharrell Williams en Nile Rodgers, maar daarna gebeurde er zo goed als niets meer. De laatste wapenfeiten van Daft Punk zijn dan ook hun features op “Starboy” en “I Feel It Coming” van The Weeknd in 2016 en ook “Overnight” van Parcels uit 2019 werd door het duo geproducet en meegeschreven. Daar lijkt nu dus geen vervolg meer aan gebreid te worden.

Facebook / Instagram

786 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madeon - "Be Fine"

De 25-jarige Hugo Leclercq, beter gekend als Madeon, is een Franse house-, disco- en elektropopmusicus die optreedt als live-dj. Hij startte met…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Bombataz - “Frankenstein”

We kunnen trots zijn op onze Belgische muziekscene en daar is het Brusselse viertal Bombataz het levende bewijs van. Nadat ze afgelopen…
AlbumsRecensies

Parcels – Parcels (★★★★): "Australische wonderboys scoren met debuutplaat"

Het verhaal omtrent de Australische Beatles (met George Harrison als zanger) is alom bekend: De vijf getalenteerde vrienden pakten hun boeltje en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.