Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hail The Sun – “Parasitic Cleanse”

Hail The Sun is een Amerikaanse post-hardcore band die ook elementen uit math rock, screamo en progressive rock vertoont. Na de release van de single “Domino” vijf weken geleden krijgen we nu “Parasitic Cleanse” voorgeschoteld. Beide singles maken deel uit van New Age Filth, het vijfde studioalbum dat op 16 april wordt verwacht. Hail The Sun hoopt daarmee furore te maken in de metalwereld. En dat lijkt hen wel te gaan lukken!

“Parasitic Cleanse” leunt meer naar metalcore toe dan voorganger “Domino”, maar is nog steeds in te delen bij post-hardcore. Er wordt gespeeld met de afwisseling tussen grommen, gewone zang en screaming. Maar vooral wanneer de woorden “Decay! Disarray!” worden geschreeuwd, krijgen wij kippenvel! Het nummer is trouwens, in tegenstelling tot vele voorgaande songs, veel ingewikkelder opgebouwd. Zanger en tevens drummer Donovan Melero claimt dat dit te wijten is aan het feit dat ze tijdens de periode van de opnames bij elkaar in een appartement woonden. Zo zouden ze dus meer op elkaar ingespeeld zijn, zowel muzikaal als persoonlijk.

Nog ongeveer anderhalve maand wachten op New Age Filth dus, geen gemakkelijke opdracht. Als Hail The Sun er in slaagt om de overige nummers op het nieuwe album op hetzelfde niveau te krijgen, dan zou er eigenlijk niets hun doorbraak in de weg mogen liggen!

Facebook / Instagram

Related posts
AlbumsRecensies

Atan – Ugly Monster (★★★½): Indringende nu prog

Wanneer heb je nog eens twee keer na elkaar naar een nieuw album geluisterd, zonder zelfs nog maar de singles te kennen?…
AlbumsRecensies

And So I Watch You From Afar - Jettison (★★★★½): Verruimende symbiose

De Noord-Ieren van And So I Watch You From Afar mogen zich intussen al meer dan 10 jaar trotse vaandeldragers van de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mob Wife - "Petri Dish"

De lockdown(s) van afgelopen jaar hadden een opmerkelijk effect op de productiviteit. Sommige mensen kregen niks meer gedaan, terwijl de afwezigheid van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.