Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LILHUDDY – “The Eulogy of You and Me”

Waar is de tijd dat poppunkers nog vanuit een kelder of garage moesten komen om een publiek te bereiken? Tegenwoordig is het genre geëvolueerd naar een ander deel van de muziekindustrie; de rappers. LILHUDDY brengt een extra laag toe aan het aspect van de poppunkers, want de man komt namelijk van TikTok. Met zijn debuutsingle “21st Century Vampire” wist Chase Hudson ons al te overtuigen en ook Travis Barker ging snel overstag. Voor zijn tweede single “The Eulogy of You and Me” schreef hij mee en verzorgde hij zelfs de productie, het resultaat is een ubercatchy poppunkschijfje geworden.

Vanaf het begin knallen de gitaren in het rond en lijkt het erop dat LILHUDDY de juiste kant van het poppunk genre heeft omarmt. Het is alleszins weinig vernieuwend, maar is er iets vernieuwend in dat genre? “The Eulogy of You and Me” is catchy en heeft een meebrulbaar refrein zoals we dat verwachten van een poppunk nummer. Met gierende gitaren, een stevig drumspel en vooral een strakke energie weet LILHUDDY een heel aanstekelijke eigentijdse poppunk song te maken die een nieuwe generatie kan aanspreken. Dat Travis Barker hieraan meewerkte, hoor je duidelijk want de subtiele opbouw naar een groots refrein met de klassieke drumsound van Barker, werd ook hier geïmplementeerd. Ook thematisch zit alles juist, want liefdesverdriet is toch het perfecte thema om over te schrijven. Zo klinkt “The Eulogy of You and Me” als een mix tussen Simple Plan en Blink-182, meer van dat!

Facebook / Instagram

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle LILHUDDY - "21st Century Vampire"

Terwijl vroeger casting shows als Idool of X-Factor nieuwe popartiesten lanceerden, heeft TikTok dat tegenwoordig volledig overgenomen. Lil Huddy heeft op de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.