Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Honey – “Disinfect”

© CPU – Cédric Depraetere

Bij Black Honey weten ze wel hoe ze ons bezig moeten houden. Al sinds vorige zomer is het viertal rond frontvrouw Izzy B. Phillips bezig met teasen van album nummer twee, maar net zoals iedereen houdt het coronavirus de band een beetje tegen om de plaat uit te brengen. Dat hoeft uiteindelijk niet echt een probleem te zijn, want van Written & Directed kregen we ondertussen al heel wat materiaal te horen. We begonnen met het strandfeestje van “Beaches” en eindigden onlangs in het ietwat elektronisch getinte wereldje van “Believer“. Die laatste kon onze verwachtingen niet helemaal inlossen, dus waren we des te benieuwder naar het nieuwe “Disinfect”.

De donkere sfeer die de Britten doorheen hun singles hebben opgebouwd, blijft in elk geval in ere gehouden op hun nieuwste exemplaar. Een mysterieuze, zelfs ietwat angstaanjagende, baslijn trekt het nummer op gang, maar het is pas in de refreinen dat het nummer helemaal losbarst. Izzy bouwt in de aanloop naar die ontploffing wel al op, maar niemand was klaar voor dit eindresultaat. De gitaren gieren plots langs alle kanten en de drums knallen binnen. Black Honey klinkt smeriger dan ooit en kleurt lekker buiten de lijntjes, iets waar we al langer op hoopten. Lekker hard dus, die “Disinfect”, perfect om je dag mee op gang te knallen.

De release van Written & Directed werd uitgesteld naar 19 maart.

FacebookInstagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

771 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Black Honey - Written & Directed (★★★): Glitter op een leren jas

56 dagen. Zo lang is Black Honey de release van hun tweede langspeler al aan het uitstellen. Het moet wel gezegd dat…
FeaturesInstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Honey - "Believer"

Binnen enkele weekjes is het zover, dan ligt eindelijk het langverwachte tweede album van Black Honey in de winkelrekken. Van Written &…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.