InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Maarten VX – “Cocoon”

Net als iedereen zat ook Maarten Vanooteghem vorig jaar heel veel binnen. De Gentse producer omschrijft de muziek die hij toen maakte in zijn ‘coronacocon’ als alternatieve elektronische muziek met pitch-shifted vocal samples en gelaagde percussie. Voor zijn muziek haalde Maarten VX inspiratie bij grootheden als Jamie xx, Bicep en Massive Attack. Debuutsingle “Cocoon” is slechts het begin, want later dit jaar verschijnt er al een gelijknamige ep.

Een rustige beat, daarmee begint Maarten VX, langzaamaan komen er wat andere kalme geluiden bij. Een melodieuze piano voegt wat kleur toe en wat later wordt het tempo opgedreven. “Cocoon” ontpopt zich tot een donker en dansbaar nummer waar je als luisteraar (met gesloten ogen) makkelijk helemaal in op gaat. De orde uit het eerste deel maakt plaats voor chaos en die slaat plots weer om naar structuur. Er wordt een balans gezocht (en gevonden) tussen deze uitersten. Ondanks dat de single al iets meer dan vier minuten duurt, had het nog wat langer mogen doorgaan. Een honger naar die ep is er dus zeker!

Op 23 april verschijnt Cocoon, de eerste ep van Maarten VX.

Facebook / Instagram

 

587 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Milky Chance – "Doing Good"

Twee maanden geleden kondigde Milky Chance hun tweede album Blossom aan met de debuuttrack “Cocoon”. De zomerse, feel good vibes in deze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.