Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single José González – “El Invento”

© Hannele Fernström

Voor het eerst in meer dan vijf jaar krijgen we nog eens nieuwe muziek van onze favoriete Zweed met Argentijnse roots. José González keert terug en doet dat voor het eerst in het Spaans. Vestiges & Claws, de laatste plaat van González, werd vandaag exact zes jaar oud en dat wordt gevierd met nieuwe muziek. De single, “El Invento”, staat op zichzelf en komt dus voorlopig niet op een nieuw album. Toch ziet het er naar uit dat de Zweed bezig is aan nieuwe muziek – wij wachten op meer.

“El Invento” is zoals alle andere nummers van González een uniek zacht folkliedje geworden. Het blinkt uit in breekbaarheid, maar krijgt dankzij de Spaanse vocals toch een extra zomers kantje. De manier waarop de zanger hier zijn stem weer op verschillende manieren naar voor kan laten treden, zorgt ervoor dat je helemaal wegdroomt. Het is net hierdoor dat het lijkt alsof er meerdere stemmen aan het geheel meewerken, maar er werd gewoonweg beroep gedaan op verschillende kanalen waarop de stemmen samenkwamen. Die schijnbare meerstemmigheid in combinatie met het fingerpicking gitaarspel zorgt ervoor dat we meer dan blij zijn met de terugkeer van José González.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

 

 

2966 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

The Bony King of Nowhere & José González (solo) @ OLT Rivierenhof: Mannen van weinig woorden

De afgelopen dagen zagen de weersvoorspellingen er niet ideaal uit en ook aan de merchandisestand van het OLT hadden ze hierop ingespeeld…
LiveRecensies

José González & The String Theory @ Cultuurcentrum Hasselt: Ogen sluiten en wegdromen

Vorige week is de herfst officieel begonnen en dat wil zeggen dat ook het gelijknamige Autumn Falls uit de startblokken is geschoten….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Man Or Lion - "Into The Mist"

Intiem en evenwichtig, zo klinkt de debuutsingle van Man Or Lion. De Antwerpse singer-songwriter Mario Francken legde het bekende parcours af van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.