AlbumsRecensies

Midnight Behaviour – Voices From Within (★★★½): Visitekaartje van een Belgisch technotalent

Onder het muzikaal alter ego Midnight Behaviour baant de Belgische producer Brecht Van Damme zich al enkele jaren een weg doorheen de scene van de elektronische muziek. Vanuit zijn nieuwe thuisbasis Rotterdam werd het een pak eenvoudiger om nieuwe, bepalende contacten te leggen in de zoektocht naar een eigen sound binnen de wereld van de melodische house en techno. Resultaat is een vierde ep Voices From Within, waarbij invloeden van het Afterlife label duidelijk voelbaar zijn.

Voices From Within werd volledig gemaakt in de afgelopen evenementloze zomer en de titeltrack van de ep ontpopt zich quasi meteen tot een vurig verlangen naar een duistere feestnacht. De terugkerende melodie wordt voorzien van een interessante dynamiek dankzij het subtiele spel tussen de diepe bassen en bijhorende drumloops. Midnight Behaviour neemt vervolgens bij “Chimera” vakkundig zijn tijd om het nummer op te bouwen richting een agressieve en dreigende climax.

Gelukkig bestaan er voor artiesten vandaag de dag voldoende digitale platformen om onderling muzikale ideeën uit te wisselen in deze lockdowntijden. Afsluiter “Malice” is het toonvoorbeeld van hoe producers met dezelfde visie elkaar toch vaak weten te strikken voor een samenwerking. Het Nederlandse duo NEVERMØRE voorziet de track mee van alle ingrediënten die je kunt verwachten binnen het snelgroeiende en uiterst interessante genre.

Indien Midnight Behaviour erin slaagt om op zijn volgende ep’s verder te bouwen op dit niveau, lijkt het ons niet ondenkbaar dat we hem in de toekomst in het betere clubcircuit tegenkomen.

Facebook / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lamb of God - "Nevermore"

Het Amerikaanse Lamb of God mag over twee jaar dertig kaarsjes uitblazen. Samen met Trivium en Killswitch Engage was de groep een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.