Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lamb of God – “Nevermore”

Het Amerikaanse Lamb of God mag over twee jaar dertig kaarsjes uitblazen. Samen met Trivium en Killswitch Engage was de groep een boegbeeld van de New wave of American heavy metal. Door “Laid to Rest” en “Redneck” bereikten Ashes of the Wake (2004) en Sacrament (2006) een miljoenenverkoop. Enkele jaren terug bereikte de groep het wereldnieuws omdat Randy Blythe werd verdacht van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Daardoor belandde hij in een Tsjechische gevangenis. De helse pijnen die hij daar onderging, waren de voedingsbodem voor VII Sturm und Drang (2015). Na vijf lange jaren verscheen er dan Lamb of Godmaar door het coronavirus belandde het album in de promotionele vuilbak. Met een druk tourschema in het vooruitzicht hoort echter nieuwe muziek.

Op “Nevermore” doet Lamb of God waar het al jaar en dag goed in is: alles kapotspelen alsof het einde van de wereld aangebroken is. Blythe zijn herkenbare gruntstijl wordt mooi afgewisseld met opzwepende dialogen, die illustreren wat voor een klok van een stem de man heeft. Zijn stem zou verder geschikt zijn voor een podcast of audioboek. Voorts kent de track geen enkel zwak moment. Uiteraard hebben we dit soort zware muziek al eens eerder gehoord, maar onze innerlijke fan kan er daarentegen geen genoeg van krijgen. Zoals bij metal wel vaker het geval is, speelt het ‘you love it or hate it-syndroom opnieuw parten. Voor diegenen die nog nooit een noot van Lamb of God hebben gehoord, is “Nevermore” een fijn welkomstgeschenk. Wie de groep kent, zal volgens ons blij zijn dat de Amerikanen hun roots niet verloochenen.

7 oktober verschijnt Omens via Epic Records. Zondag 7 augustus speelt Lamb of God op de metaldag van Lokerse Feesten. Dit najaar doet Lamb of God een co-headlinetour met Kreator en staan ze op 30 november in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Lamb of God & Kreator @ Ancienne Belgique: Allesvernietigende vlammenzee

‘Samen staan we sterk’, naar deze aloude leuze valt het de laatste tijd op dat gevestigde metalnamen vaker samen de baan op…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 3): Traditionele duivelverering

Tradities zijn er om in ere te houden. Sinds 2010 is de eerste zondag van het stadsfestival gereserveerd voor het hardere genre….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lamb of God - "Omens"

De afgelopen weken zorgde de berichtgeving over de reünie van Pantera voor verhitte discussies. Ondanks zijn mythische status is Pantera op Europese…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.