Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows – “Quarterback”

Slechts enkele maanden geleden bracht de indiepopband Wallows hun nieuwe ep Remote uit, een ep waarop het trio een hoop grenzen heeft verlegd. Deze ep volgde op het album Nothing Happens, met hun hitsingle “Are You Bored Yet?”, in samenwerking met Clairo. Deze zomer steeg dit nummer nog meer in populariteit, voornamelijk met dank aan TikTok, maar dat verandert niets aan het feit dat het gewoon een heerlijk nummer is. De driekoppige band liet laatst weten dat ze toch de nood voelden om hun ep Remote uit te breiden met drie extra nummers. Één van deze nummers besloten ze vandaag alvast op ons los te laten, namelijk “Quarterback”.

“Quarterback” klinkt als een mengeling van Remote en Nothing Happens. De funky gitaren in samen met de elektronische beats lijken het ideale nummer voor Wallows. Het is een combinatie waar we al van hoopten dat ze er ging komen. In elk van hun nummers hangt een sfeer van nostalgie, wat ook in dit lied niet ontbreekt. Ondanks dat we ons midden in de winter bevinden, geeft “Quarterback” ons een zomerachtig gevoel, alsof we ons op een school in de jaren tachtig bevinden. Ook zeker het vermelden waard is dat drummer Cole Preston eindelijk zijn talent kan bewijzen, iets waar de fans lang op hebben moeten wachten. De overige twee nummers van Remote (Deluxe) worden samen met “Quarterback” op 19 februari uitgebracht.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

67 posts

About author
Uw lokale fotografe en muziekliefhebber :)
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Wallows - Remote (★★★½): Chaotische nostalgie

Wallows wist het afgelopen jaar al enkele sterke nummers uit te brengen, zoals “OK” en “Virtual Aerobics”. Kort na de release van…
InstagramInterviewsUitgelicht

Interview Wallows: ‘Er komt misschien nooit meer iets zoals dit’

Bij het ouder worden ervaren de meeste (jonge) mensen periodes van liefdesverdriet, onzekerheid en eenzaamheid. Deze emotionele symptomen kunnen altijd worden verzacht…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows - Virtual Aerobics

Wallows verovert steeds meer de harten van indierockliefhebbers. Alhoewel de band in staat is steengoede nummers te produceren, komt de faam vermoedelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.