banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vis à Vis – “Black Panther”

De Brusselse zangeres Chloë Nols zag de lockdown als de ideale periode om creatief bezig te zijn. Het muzikale experimenteren leidde tot een fusie van hypnotiserende indiepop met analoge synths en saxofoon. Een paar maanden geleden bracht ze haar eerste single, “Cassandra“, uit onder de naam Vis à Vis. Dat nummer onderstreepte meteen het filmische aspect van haar muziek. Op haar nieuwe single “Black Panther” wordt het tempo zachtjes omhoog geschroefd en krijgen we een andere kant te horen van Vis à Vis.

Op “Black Panther” is een belangrijke rol weggelegd voor de synths die het geheel in een dromerige, ietwat mysterieuze sfeer hullen. Hoewel de zang van Nols zacht en geruststellend klinkt, is de onderlaag dansbaar en krijgt het nummer een mooi gebalanceerd contrast. In de bridge doen de heldere klanken even denken aan de sfeer die je vooral hoort bij artiesten als AURORA. Het lied vertaalt de tumult die bij een relatiebreuk komt kijken en dat verklaart meteen het verloop van de song: dan rustig en binnen de kortste keren ben je weer in een rollercoaster beland. Ook met deze nieuwe single heeft de Brusselse ons overtuigd van haar nieuwe muzikale richting en het zou ons niet verbazen mocht “Black Panther” ook elders een paar deuren openen voor Vis à Vis.

Deze zomer verschijnt de debuut-ep van Vis à Vis waarop filmische nummers met zachte vocalen ongetwijfeld hoogtij zullen vieren.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA – “Heathens”

De jonge Noorse Aurora Aksnes, oftewel de idiosyncratische AURORA, brengt met haar nieuwe single “Heathens” het derde nummer uit van haar verwachte…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Slow Show - "Anybody Else Inside"

In aanloop naar hun vierde album Still Life bracht de Engelse band The Slow Show vorige maand “Blinking” uit, een nummer dat…
InstagramLiveRecensies

Lola Marsh @ Botanique (Orangerie): Een dromerige trip naar het Midden-Oosten

De Israëlische band Lola Marsh zou eigenlijk ruim een jaar geleden in de Brusselse Botanique spelen, maar een welbekende stoorzender gooide roet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.