Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Vis à Vis – “Cassandra”

De lockdown in maart mag dan een vreemde periode geweest zijn voor zowat iedereen, voor sommigen betekent het ook meer tijd om creatief bezig te zijn. Voor de Brusselse zangeres Chloë Nols betekende het een tijd om te zoeken naar een eigen sound voor haar muzikale project Vis à Vis. Het resultaat van haar experimenten werd een fusie van hypnotiserende indie pop met analoge synths en saxofoon. Denk daarbij aan Eefje de Visser, Aurora en FKA Twigs als vergelijkbare artiesten qua muzikaliteit, al zijn dat wel meteen grote namen. “Cassandra” is de eerste single die het levenslicht ziet en die onderstreept meteen het filmische element.

Met “Cassandra” mikt Vis à Vis niet op een radioproof debuut. Het nummer bouwt langzaam op en wordt gedragen door een zachte productie. Een lange intro schetst beelden van landschappen waarvan we vandaag alleen nog maar kunnen dromen. Het quasi stilstaande water wordt in beweging gebracht door de heldere stem van Chloë en tegelijkertijd wordt ook het arrangement steeds rijker. In de bridge wordt de zangpartij ingeruild voor saxofoonklanken die wij zeker kunnen smaken en het geheel meteen onderscheiden van de dertien-in-een-dozijn liedjes die zich graag onder de noemer indie pop plaatsen. Met debuutsingle “Cassandra” zal Vis à Vis waarschijnlijk niet het grote publiek bereiken, maar ons wist de Brusselse alvast te overtuigen.

In 2021 verschijnt de debuut-ep van Vis à Vis en daarop belooft de zangeres nog meer in te gaan op de filmische texturen van haar nummers en ons te voorzien van een dosis zachte, heldere vocalen.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vis à Vis - "Black Panther"

De Brusselse zangeres Chloë Nols zag de lockdown als de ideale periode om creatief bezig te zijn. Het muzikale experimenteren leidde tot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FKA twigs - "Don't Judge Me" (feat. Headie One & Fred again..)

Dat de Britse FKA twigs van opleiding danseres is, bewees ze opnieuw op 27 november. Toen bracht ze een adembenemende performance tijdens…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 22 beste muziekvideo's van 2020

Door het gebrek aan liveshows verlegden heel wat acts hun focus in 2020 en werkten ze samen met hun creatieve teams intrigerende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.