banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Matthew Harris – “A Difficult Winter”

We hebben allemaal wel eens nood aan herbeginnen met een schone lei. Zo verwijderde Matthew Harris, een 21-jarige indieartiest uit Dublin, alle muziek die hij tot nu toe gemaakt had van Spotify. De muziek blijft beschikbaar op YouTube en SoundCloud, maar op Spotify maakt hij een frisse start met “A Difficult Winter”. Hij vond onder andere inspiratie bij Bon Iver en Radiohead, maar ook bij nieuwe revelaties zoals Arlo Parks. Matthew Harris werkte als producer en leende zijn stem ook al aan enkele nummers van mede-Dubliner en rapper Malaki.

Matthew Harris maakte altijd al muziek vanuit zijn thuis in Dublin, maar “A Difficult Winter” is een echte lockdownsong. Het is een verzameling gedachten en overpeinzingen over het afgelopen jaar geworden; over verlies, over de onzekere toekomst en over de vele uitdagingen. Eerder dit jaar verloor Matthew zijn moeder aan kanker, en de feestdagen tijdens een pandemie vielen hem bijzonder zwaar. De tristesse is duidelijk in zijn stem te horen, ondersteund door melancholisch gitaargetokkel. De winterse weemoedigheid is voor velen herkenbaar, maar die herkenbaarheid brengt ook net troost. ‘I can’t write songs for the life of me’ klinkt het, maar paradoxaal genoeg is dit nummer een pareltje.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alix Page - "Radiohead"

De dagen duren al aanzienlijk korter. Het is vroeger donker, maar nog niet meteen gezelliger. De oplossing voor dit probleem: Alix Page….
FeaturesUitgelicht

KID A MNESIA Exhibition: Een virtuele duik in de archieven van Radiohead

Je staat in het midden van een bos, een blinde, grijze muur doemt voor je op met daarop de woorden KID A…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sunset Sons – “Soul Destroyer”

Het is alweer van deze zomer geleden dat de mannen van Sunset Sons van zich lieten horen met het nummer “Sunny Funny…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.