Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Matthew Harris – “A Difficult Winter”

We hebben allemaal wel eens nood aan herbeginnen met een schone lei. Zo verwijderde Matthew Harris, een 21-jarige indieartiest uit Dublin, alle muziek die hij tot nu toe gemaakt had van Spotify. De muziek blijft beschikbaar op YouTube en SoundCloud, maar op Spotify maakt hij een frisse start met “A Difficult Winter”. Hij vond onder andere inspiratie bij Bon Iver en Radiohead, maar ook bij nieuwe revelaties zoals Arlo Parks. Matthew Harris werkte als producer en leende zijn stem ook al aan enkele nummers van mede-Dubliner en rapper Malaki.

Matthew Harris maakte altijd al muziek vanuit zijn thuis in Dublin, maar “A Difficult Winter” is een echte lockdownsong. Het is een verzameling gedachten en overpeinzingen over het afgelopen jaar geworden; over verlies, over de onzekere toekomst en over de vele uitdagingen. Eerder dit jaar verloor Matthew zijn moeder aan kanker, en de feestdagen tijdens een pandemie vielen hem bijzonder zwaar. De tristesse is duidelijk in zijn stem te horen, ondersteund door melancholisch gitaargetokkel. De winterse weemoedigheid is voor velen herkenbaar, maar die herkenbaarheid brengt ook net troost. ‘I can’t write songs for the life of me’ klinkt het, maar paradoxaal genoeg is dit nummer een pareltje.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

English Teacher – This Could Be Texas (★★★★): Vastbenoemd

Zo nu en dan verschijnt er nog eens nieuwe Engelse band op het toneel waarvan we al snel kunnen voorspellen dat ze…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
InstagramLiveRecensies

The Smile @ Vorst Nationaal: Magisch millimeterwerk

Gisteravond mocht elke fan van Radiohead zijn hart verwarmen in Brussel, waar het driekoppige The Smile, bestaande uit Thom Yorke, Jonny Greenwood…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.