Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Matthew Harris – “A Difficult Winter”

We hebben allemaal wel eens nood aan herbeginnen met een schone lei. Zo verwijderde Matthew Harris, een 21-jarige indieartiest uit Dublin, alle muziek die hij tot nu toe gemaakt had van Spotify. De muziek blijft beschikbaar op YouTube en SoundCloud, maar op Spotify maakt hij een frisse start met “A Difficult Winter”. Hij vond onder andere inspiratie bij Bon Iver en Radiohead, maar ook bij nieuwe revelaties zoals Arlo Parks. Matthew Harris werkte als producer en leende zijn stem ook al aan enkele nummers van mede-Dubliner en rapper Malaki.

Matthew Harris maakte altijd al muziek vanuit zijn thuis in Dublin, maar “A Difficult Winter” is een echte lockdownsong. Het is een verzameling gedachten en overpeinzingen over het afgelopen jaar geworden; over verlies, over de onzekere toekomst en over de vele uitdagingen. Eerder dit jaar verloor Matthew zijn moeder aan kanker, en de feestdagen tijdens een pandemie vielen hem bijzonder zwaar. De tristesse is duidelijk in zijn stem te horen, ondersteund door melancholisch gitaargetokkel. De winterse weemoedigheid is voor velen herkenbaar, maar die herkenbaarheid brengt ook net troost. ‘I can’t write songs for the life of me’ klinkt het, maar paradoxaal genoeg is dit nummer een pareltje.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single N0V3L - "NOTICE OF FORECLOSURE"

Politiek bewust en melancholisch, maar vooral dansbaar. Zo kan je het geluid van N0V3L het best omschrijven. Drie jaar geleden bracht deze…
AlbumsRecensies

Skullcrusher - Storm in Summer (★★★): Een rollercoaster zonder pieken of dalen

Muzikaal gezien is Skullcrusher, ofwel Helen Ballentine, het tegengestelde van wat haar naam doet vermoeden. Geen harde, schreeuwerige creaties die je hoofd…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (29 maart - 4 april)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen het bos vaak niet meer kan zien….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.