Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Alex Somers – “Sooner” & “Deathbed”

Alex Somers

Alex Somers brengt voor het eerst in zijn 36-jarig bestaan twee solonummers uit die niet voor een film geschreven zijn. De Amerikaanse boyfriend van de IJslandse zanger Jónsi gaat zelfs nog verder en komt meteen met twee albums op de proppen. Deze albums krijgen de toepasselijke namen Siblings & Siblings 2. De meeste nummers zijn tussen 2014 en 2016 geschreven en hebben jaren aan de zijlijn gelegen, omdat hij dacht dat niemand de behoefte had om deze te beluisteren. Nadat vrienden en vooral Jónsi op Alex hebben ingepraat, besliste hij de nummers toch af te maken en op ons af te vuren. Van elk van de twee albums kregen we een eerste voorsmaakje en kunnen we reeds besluiten: gelukkig hebben de wijze woorden van Jónsi en co gewerkt.

In het bijzonder kan “Deathbed” ons hart bekoren. De vegende geluiden zorgen voor een zeer rustige en bij momenten grimmige sfeer, maar die wordt niet behouden. Het krijgt al snel een hoopgevende sound en dan zijn we vertrokken voor een echte Alex Somers-experience. Mocht dit nummer voor een film geschreven zijn, zien we zo al een scène voor onze ogen waar de titel helemaal op inspeelt: een mens op zijn sterfbed.

Het tweede nummer “Sooner” start met een typische opbouw en komt pas echt uit de startblokken door de fluwelen pianotoetsen die ingedrukt worden. De piano kleurt heel het nummer en wordt al snel vergezeld door, hoe kan het ook anders bij Alex Somers, violen die bijna aan het huilen zijn. Een zeer geslaagd debuut voor Alex Somers.

De albums Siblings & Siblings 2 worden op 19 maart uitgebracht door het platenlabel Krúnk, dat eigendom is van Sigur Rós. De link is dus snel gelegd, maar muzikale geniën lijken elkaar altijd te vinden en dat is hier méér dan het geval. Beide nummers hebben aan de verwachtingen voldaan en de fans van het album Riceboy Sleeps, geschreven door Alex Somers en Jónsi, mogen eindelijk beginnen dromen van meer.

Facebook / Instagram / Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Sigur Rós - Odin's Raven Magic (★★★): Leuk extraatje

Op 23 oktober kregen we te horen dat Sigur Rós het afgrijselijke jaar 2020 in schoonheid wou afsluiten met een nieuw album….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sigur Rós - "Dvergmál"

Sigur Rós is al even het spoor bijster. De laatste releases van de IJslandse postrockband bereiken het niveau van het oudere werk…
AlbumsRecensies

Jónsi - Shiver (★★): Het hoogtepunt voorbij

Daar is hij dan. Tien jaar hebben de échte fans van Jónsi moeten wachten. In al die jaren heeft de IJslander zich…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.