Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single slowthai & Skepta – “CANCELLED”

Vrijdag is het D-day voor volharde grimefans, want dan brengt slowthai zijn langverwachte tweede plaat TYRON uit. De Britse rapper uit Northampton heeft de afgelopen jaren een serieuze reputatie opgebouwd en bracht met Nothing Great About Britain een weergaloos debuutalbum uit. Het plotse wereldwijde succes was een beetje overweldigend voor slowthai en zorgde er ook voor dat hij meermaals met wangedrag negatief in de tabloids terecht kwam. Maar het enfant terrible van de Britse hiphopscene heeft het vorige jaar aan zichzelf gewerkt en dat resulteerde al in een aantal zeer sterke nummers. Vandaag krijgen we met de Skepta-samenwerking “CANCELLED” nog een laatste voorbode te horen voor TYRON definitief in de rekken ligt.

Dat slowthai en Skepta een geweldige match zijn, bleek al twee jaar geleden met het furieuze “Inglorious” en ook met “CANCELLED” blazen ze heel veel vuur door de luidsprekers. In iets meer dan twee minuten gaan ze stevig tekeer op een vlijmscherpe beat waar menige andere hiphopper knikkende knieën van zal krijgen. De titel van het nummer laat al blijken wat de twee grootmeesters van de cancel culture vinden en dat je hen niet zomaar kan cancellen na al hun successen. Er hangt een dreigende sfeer in de lucht en de zware bassen bezorgen “CANCELLED” ook weer van een rauwe energie. Laat TYRON maar komen!

Facebook / Instagram / Website 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1321 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Young Stoner Life - Slime Language 2 (★★½): Te veel is te veel

Young Thug is een van de meest invloedrijke rappers van de laatste jaren. Als een van de steunpilaren van de gouden mumblerapgeneratie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tony Allen – “Cosmosis” (feat. Skepta & Ben Okri)

Vorig jaar moesten we afscheid nemen van de legendarische afrobeatdrummer Tony Allen, maar gelukkig is zijn muzikale exploot nog niet ten einde….
AlbumsFeatured albumsRecensies

slowthai - TYRON (★★★½): Brits woelwater legt zichzelf onder de loep

Al enkele jaren maakt slowthai naam voor zichzelf als enfant terrible, maar tegelijk ook als posterboy van de Britse hiphopscene. Met zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.