Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dry Cleaning – “Strong Feelings”

Dry Cleaning is een relatieve nieuwkomer in het postpunk genre, maar heeft met twee ep’s sinds 2019 al een vrij sterke reputatie opgebouwd. De band uit Zuid-Londen (waar ook onder andere shame en Hotel Lux vandaan komen) loste in november vorig jaar een eerste single van hun aangekondigd debuutalbum. Vandaag losten ze, naast een releasedatum voor dat album, een tweede single.

De invloeden van de eerste postpunkgolf zijn ook op single nummer twee, “Strong feelings”, duidelijk merkbaar. Het simpele, opzwepende drumdeuntje in combinatie met een hemels baslijntje zorgen voor een zeer dansbare song à la Talking Heads. De geinige riffs die er doorheen het nummer tussen gestrooid worden, doen bovendien snakken naar meer. Net als bij het leeuwendeel van hun eerdere werk vervolledigt frontzangeres Florence Shaw ook op deze single hun kenmerkende sound door op een voorgedragen, bijna poëtische manier de tekst te brengen. ‘I’ve got scabs on my head’ is nu niet bepaald het meest poëtische en appetijtelijke stukje literatuur dat ooit is neergepend, maar het is nu niet dat we dat van Shaw nog niet gewend zijn.

Hun debuut New Long Leg komt uit op 2 april. Als we deze single (en de vorige, zie nogmaals “Scratchcard Lanyard”) mogen geloven, zou het wel eens een van de hoogtepunten tijdens de grillige aprilmaand kunnen worden. Laten we enkel hopen dat Florence Shaw die ‘scabs on her head’ toch eens laten nakijken bij de dokter.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

27 posts

About author
Ik heb een ongezonde obsessie voor post-punk.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Peeping Drexels - "Miami Lounge"

Het is nog maar april, maar de zon komt de laatste tijd toch al eens wat vaker van achter die eeuwige wolkenmassa…
AlbumsRecensies

Courting - Grand National (★★★★): De draak steken met alles en iedereen

Het postpunk-vijftal Courting uit Liverpool tekende afgelopen jaar, nadat ze met “Football” een waar anthem losten, een deal bij Nice Swan Records…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Early Mornings - "Blank Sky"

Manchester is al decennialang een voedingsbodem voor geweldige muziek. Legendarische bands als Oasis en The Stone Roses zijn vandaag niet meer weg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.