banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects – “Meteor”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Architects heeft aan zijn sound gesleuteld, zoveel is wel duidelijk. Dat hoeft in principe niet echt te verbazen, als je de evolutie van de heren eens even onder de loep neemt. Elke twee à drie albums sluipt er wel eens een nieuwe modus operandi in hun manier van muziek maken. The Here and Now (2012) en Daybreaker (2013) kenmerkten zich door hun strakke tempo, All Our Gods Have Abandoned Us (2018) en Holy Hell (2020) door hun diepe breakdowns en dramatische gelaagdheid. Lost Forever // Lost Together (2014) gold als een geniaal bruggetje tussen deze twee licht verschillende werelden.

Nieuwkomer For Those That Wish To Exist belooft een iets minder vlotte overgang naar ander geluid te worden. De heren uit Brighton wisselen brutale gelaagdheid in voor een stompere, ruimere main stage sound. Zo is ook “Meteor” een single van het minder elegante type. Een behoorlijk vage tekst wordt vooral vergezeld door woo-oohs, een bonkige drumlijn en strijkers, die het geheel enorm veel dramatiek aandoen. Die dramatiek wist Architects in een song als “Holy Hell” bijvoorbeeld meesterlijk te doseren, maar nu willen ze dat kunstje een beetje te graag overdoen. Het is een pijnlijke vaststelling, maar “Meteor” moet een van de saaiste singles zijn die Architects in zijn rijkgevulde carrière al uitbracht.

For All That Wish To Exist komt eraan op 26 februari via Epitaph Records.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stick To Your Guns – “More of Us Than Them”

Op 20 augustus 2016 stond de metalwereld even stil. De gitarist van Architects, Tom Searle, verloor de strijd tegen huidkanker. Toch blijft…
AlbumsRecensies

Architects - For Those That Wish to Exist (★★★½): Gretigheid kan een struikelblok zijn

Het moet inmiddels een jaar of tien geleden zijn dat we een langharige Sam Carter op het Groezrockpodium zagen rondstuiteren. ‘Architects (UK)’…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - "Dead Butterflies"

De Brightonse band Architects is aan een restyling bezig. Waar de Britten evolueerden van melodische hardcoreband tot metalcorefenomeen, trakteren ze ons sinds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.