Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Muckers – “So Far Away”

© Julia Khoroshilov

Hoewel de singlehoes doet vermoeden dat we te maken hebben met een hardcore metalanthem, is niks minder waar. The Muckers is een psychrock groep uit Brooklyn en werd vorig jaar al tot één van de meest veelbelovende acts uit New York gebombardeerd door menig gerespecteerd muziekblad. Na vijf singles, waaronder deze “So Far Away”, zullen ze hun langverwachte debuutalbum Endeavor uitbrengen op 26 februari.

De toon voor die plaat is hopelijk gezet met de nieuwe single. De funky gitaar trekt “So Far Away” meteen op gang, waarna het evolueert tot een nostalgische ontsnapping naar betere tijden, meer bepaald de sixties en seventies (want neen, toen was er geen COVID-19). De ver weg klinkende, zweverige stem in combinatie met de hardere en dansbare klank van het nummer doen ons grijpen naar onze oude tie dye T-shirt..

Het thema van ontsnapping en ver weg willen van alles, is de groep niet onbekend. Logisch ook, gezien de lange weg die zanger en girarist Emir Mohsseni heeft moeten afleggen om The Muckers te kunnen lanceren. Oorspronkelijk is Mohsseni uit Iran, waar Westerse rockmuziek niet altijd getolereerd wordt. De zanger speelde geheime shows met zijn band, telkens met het risico om gearresteerd te worden. In verhuizen naar de Verenigde Staten zag Mohsseni zijn kans om zonder censuur zijn muziek te beleven.

Dat was buiten een gespraytande president met slechte comb-over gerekend. Toen Mohsseni eindelijk zijn visa ontving, werd Trump verkozen. Die bande meteen alle reizigers vanuit enkele islamitische landen, waaronder Iran. Na veel bureaucratische rompslomp is het de zanger in 2016 dan toch gelukt letterlijk voet op grond te krijgen in Amerika. Amper enkele maanden later stelde hij The Muckers samen en maakten ze furore op tal van podia in New York met een platencontract als gevolg.

En nu vier jaar later maken ze hopelijk furore met hun debuutalbum. Als “So Far Away” enige indicatie is, zijn wij alvast fan!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

YĪN YĪN - The Age of Aquarius (★★★½): Het Verre Oosten kwam nog nooit zo dichtbij

Weinig albums stonden zo hoog op onze wenslijst als de nieuwste van YĪN YĪN. Onze harten won de groep al met zijn…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pavlove - "Give Me All You've Got"

Met sinds pas vorig jaar hun debuut-EP Because Of You op zak, dit jaar een selectie voor De Nieuwe Lichting 2017, en passages…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Mattiel - "Whites Of Their Eyes" / "Count Your Blessings"

Debuteren bij het leukste label ter wereld, Burger Records, is waarschijnlijk een droom voor velen. Artistieke duizendpoot Mattiel Brown zag die droom…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.