Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Serj Tankian – “Elasticity”

© CPU – Jonas Demeulemeester

Het was voor ons een enorm blij weerzien toen System Of A Down in december niet met één, maar twee nieuwe singles op de proppen kwam. Het voelde namelijk alsof het al millennia geleden was dat ze nog eens nieuwe muziek uitbrachten. Na dit heuglijke weerzien besloot frontman Serj blijkbaar dat het hiermee nog niet genoeg was en twee maanden later, vandaag dus, krijgen we “Elasticity”. Serj schreef het nummer naar eigen zeggen toen de mogelijkheid tot een nieuwe System Of A Down plaat op tafel lag. Jammer genoeg is het daar na vijftien jaar nog altijd niet van gekomen, maar gelukkig hield dat hem dus niet tegen. “Elasticity” is het eerste nummer van een ep die hij in maart uitbrengt.

Het nummer opent met een gedempte gitaar terwijl elektronische geluidjes ons langs de oren vliegen. Al snel valt Serj in als een manische gek. Hij schreeuwt en tiert zichzelf letterlijk het nummer binnen en schreeuwt vervolgens ook onze trommelvliezen aan flarden. We voelen ons een amateurkok in Gordom Ramsey zijn keuken. Naast de opwelling van kreten laat Tankian zijn unieke, melodische zang horen. In een mooi samenspel met de zang wisselt de gitaar tussen brute, agressieve en rustige, melodische stukken. Zo gebruikt het nummer een wondermooie, erg stille brug voor het nogmaals volledig ontspoort. Vanaf dit moment is het nummer een niet te stoppen kanonskogel.

Ergens betreuren we dat dit niet uitkwam samen met de kompanen van System Of A Down, maar anderzijds zijn we dankbaar voor dit klassevol en erg stevig nummer.

FacebookWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Serj Tankian - "A.F. Day"

Het had in de zomer van 2020 zo mooi kunnen zijn. Na hun eerste Belgische festivalshow in twaalf jaar op Rock Werchter…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Problem of Leisure: A Celebration of Andy Gill and Gang of Four (★★★½): Ode aan de grondleggers van de postpunk

Met bands als Squid, black midi, Shame en Black Country, New Road beleeft postpunk momenteel alweer een spannende heropleving. Deze jonge wolven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.