InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles System Of A Down – “Protect The Land” & “Genocidal Humanoidz”

© CPU – Jonas Demeulemeester

Verrassing! Na meer dan vijftien jaar wachten loste System Of A Down deze ochtend nieuwe muziek. De Amerikaanse band met Armeense roots is al jaren een van de grootste en meest geliefde metalbands ter wereld en verkocht in hun 26-jarig bestaan maar liefst veertig miljoen albums. De band was al een tijdje terug met een reünie en zou deze zomer weer op Rock Werchter spelen na hun passage in 2017, maar nieuwe muziek was er vooralsnog niet in aantocht. Daar komt verandering in door de toestanden die zich in hun thuisland afspelen. In “Protect The Land” en “Genocidal Humanoidz” spreken ze de verschrikkelijke en serieuze oorlog aan die wordt gevoerd door Azerbaijan en Turkije tegen hun culturele thuislanden Artsakh en Armenië. Alle inkomsten van de nummers die je via Bandcamp kan kopen, gaan dan ook naar slachtofferhulp, en daar kan je ook meer lezen over wat er daar precies gaande is.

“Protect The Land” is een lang System of a Down-nummer geworden waarbij vooral de vocals van Serj Tankian ons in het geheel treffen. Vooral door de riffs die zich focussen op het vocale werk krijg je weer die klassieke invloeden van de band in het nummer. Het lijkt vooral een kleine, zachte rocksong te zijn die zich op basis van een logge gitaar voortrekt en zo je volledig meeneemt. “Genocidal Humanoidz” is dan weer een ander paar mouwen met een stevige riff die meteen heel strak en furieus passeert. Hier horen we SOAD op zijn hardst en zo hebben we het graag. De band toont op deze eerste twee nieuwe singles in vijftien jaar meteen beide kanten van hun spectrum en we kunnen niet meer dan gelukkig zijn.

Of er ook nog nieuwe muziek zal aankomen, blijft koffiedik kijken gezien de band al jaren beweert nooit meer nieuwe muziek te maken. Dat een conflict daar nu verandering in brengt, zorgt ervoor dat het dus gewoon een eenmalige terugkeer kan zijn.

 

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

Pressure Cracks - This Is Called Survival ep (★★★½): Meer dan een geslaagd experiment

De wereld staat in vuur en vlam, wereldoorlogen lijken op bepaalde momenten niet veraf, extreemrechts rukt op over de ganse wereld. System…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook System Of A Down komt naar Rock Werchter!

Derde dag van de week, derde naam voor Rock Werchter. Deze keer maakt de organisatie de komst van System of a Down bekend. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.